תו"ב 30048-07-14 ועדה מקומית לתכנון גולן נ' פ' ואח'

: | גרסת הדפסה
תו"ב
בית משפט השלום קצרין
30048-07-14
2.12.2015
בפני השופט:
דניאל קירס

- נגד -
מאשימה:
ועדה מקומית לתכנון גולן
עו"ד נציגת היועץ המשפטי לממשלה רעות רחמים-מזרחי
נאשמים:
1. ד' ג'
2. מ' ג'

גזר דין

(הנאשם 1)

 

הנאשם 1 (להלן: הנאשם) ואשתו הנאשמת 2, שהגיעה לבית המשפט בכסא גלגלגים, הורשעו ביום 1.3.2015 בעבירות לפי סעיפים 204(א) ו-(ב) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965, נוכח הודאתם בעובדות כתב האישום, אשר ייחס להם שימוש ביחידות דיור מעץ ששטחה כ-40 מ"ר ומרפסת צמודה עליה בשטח של כ-15 מ"ר, תוך סטיה מתכנית המייעדת את המקרקעין עליהם בנויים מבנים אלה כשטח ציבורי פתוח; וכן בניית מחסן בשטח של כ-20 מ"ר ושימוש בו, ללא היתר.

 

בדיון שנועד לטיעונים לעונש ביום 15.7.2015 התייצב הנאשם, אך אשתו הנאשמת 2 לא התייצבה. הוא טען כי הנאשמת נכה ומצבה מתדרדר. כן טען כי מאחר ובנם נתקף כחודשיים לפני כן, הנאשמת שרויה בדכאון. בנסיבות אלה ביקשה ב"כ המאשימה לפצל את הדיון בין הנאשמים; הבקשה התקבלה ונשמעו טיעונים לעונש בעניינו של הנאשם בלבד.

 

סימן א'1 לפרק ו'1 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (חוק העונשין (תיקון מס' 113), התשע"ב-2012 (ס"ח 101)) מבנה את שיקול דעתו של בית המשפט בבואו לגזור דין.

 

1.מתחם העונש ההולם

 

א.הערך החברתי הנפגע

 

דיני התכנון והבניה נועדו, בין היתר, לשמר את איכות החיים של הציבור, על מנת שלצד הבנוי יהיו ערכי נוף, על מנת שהבנוי עצמו יהיה אסתטי ועל מנת שלצד העסקים יהיו אזורי מגורים שקטים שבהם נעים לחיות ("איננו מדברים עוד כבעבר – אך בשימושי קרקע למיניהם, אלא בתפיסה סביבתית כוללת של חברה, של כלכלה ושל איכות חיים בעיר ובכפר" (בג"ץ 2920/94 אדם טבע ודין – אגודה ישראלית להגנת הסביבה, עמותה רשומה נ' המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, פ"ד נ(3) 441, (28.7.1996)). דיני התכנון והבניה נועדים לשמור על הבטיחות (ע"א 210/88 החברה להפצת פרי הארץ בע"מ נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, כפר סבא, פ"ד מו(4) 627, בעמ' 649). עבירות של תכנון ובניה פוגעות בעיקרון שלטון החוק (ר"ע 1/84 דוויק נ' ראש העיר ירושלים ויושב-ראש הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה פ"ד לח (1) 494, 500 (1984)). "לצערנו, הפכו עבירות נגד חוקי התכנון והבנייה לחזון נפרץ, ורבים גם טובים איש הישר בעיניו יבנה. זוהי פגיעה חמורה וקשה בשלטון החוק, המזולזל לעין השמש..." (ע"פ 917/85 הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה גליל נ' אבו ניר, פ"ד מא(4) 29, 31 (1987)). עבירות בתחום התכנון והבניה הפכו לתופעה עבריינית שהיא בגדר "מכת מדינה", תופעה שיש למגרה (רע"פ 4357/01 סבן נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה- "אונו", פ"ד נו (3) 49, 59 (2002)).

 

ב.מידת הפגיעה בערך החברתי הנפגע

 

בענייננו מדובר בפגיעה משמעותית בערך החברתי הנפגע: שימוש ביחידת דיור עם מרפסת הבנוי על שטח ציבורי פתוח (בנוסף לבנית מחסן ושימוש בו, ללא היתר).

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>