BANK LAND ARAB EGYPTIAN נ' האפוטרופוס לנכסי נפקדים
|
ת"א בית המשפט המחוזי ירושלים |
9285-07
7.11.2011 |
|
בפני : תמר בזק רפפורט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: BANK LAND ARAB EGYPTIAN |
: האפוטרופוס לנכסי נפקדים |
| פסק-דין | |
פסק דין
עניינה של תביעה זו בעתירתו של התובע לפסק-דין הצהרתי בדבר בטלות הכרזת הנתבע ביחס למניות התובע בחברת מלונות ארץ-ישראל בע"מ, כנכס נפקד, וכן בטלותן מעיקרה של פעולות שננקטו ביחס למניות אלו במשך השנים. לחלופין, התבקש בית-המשפט ליתן הצהרה, המורה לנתבע למסור לידי התובע את תמורת המניות, לרבות הרווחים שהצטברו בידי הנתבע מעת החזקת המניות ועד למועד מכירתן לצדדים שלישיים.
בהחלטה מיום 3.4.11 הוריתי כי "לא עלה בידי התובע להראות במקרה זה אינטרס לגיטימי, המצדיק את מתן הסעדים ההצהרתיים שהתבקשו", ונקבע כי דין התביעה להימחק על הסף. עם זאת, כדי להימנע מתוצאה זו, ניתנה לתובע הזדמנות לרפא את הפגם שנפל בכתב התביעה, ולהמיר את העתירה לסעד הצהרתי לעתירה לסעד אופרטיבי, וזאת עד ליום 1.5.11. הובהר כי אם לא יוגש כתב תביעה מתוקן עד למועד זה, תימחק התביעה ללא הודעה נוספת.
הלכה למעשה, עד היום לא הוגש כתב תביעה מתוקן, לאחר ארכות שניתנו. משכך, ובהמשך להחלטתי מיום 27.10.11, בה התרתי כי כך בכוונתי לנהוג, מורה אני על מחיקת התביעה.
כמו-כן, נדחית הבקשה לעיון מחדש בהחלטתי מיום 27.10.11, על-פיה ניתנה ארכה לתובע, לפנים משורת הדין, לפעול כאמור בהחלטה מיום 3.4.11 עד ליום 4.11.11. על רקע כל שאירע בתיק עד עתה, אינני רואה כל הצדקה לארכה נוספת, בפרט בשים לב לכך שתוצאת פסק-הדין הינה מחיקת התביעה, ולא דחייתה. חודשים ארוכים עמדו לרשות התובע לברר את העניינים הנדרשים לו, לטעמו, להתקדמות בהליך (אם לא שנים ארוכות, בשים לב לכך שמדובר בתובענה שהוגשה בשנת 2007), ואם לטעמו זקוק הוא לפרק זמן נוסף כדי להגיש כתב תביעה מתוקן, יוכל לעשות זאת במועד שימצא לנכון, במסגרת הליך עצמאי שיפתח, אם יפתח. אינני רואה הצדקה להותרת תיק משנת 2007 פתוח כיום, לאחר פרק הזמן הממושך שניתן לתובע לתיקון כתב התביעה, בלא שהתביעה תוקנה הלכה למעשה.
התביעה נמחקת אפוא.
ניתן היום, י' חשון תשע"ב, 07 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|