8 חודשי מאסר לתושב אום אל פאחם בגין תמיכה בחיזבאללה והסתה לאלימות ולטרור בפייסבוק
|
ת"פ בית משפט השלום חדרה |
4855-08-15
17.11.2016 |
|
בפני השופטת הבכירה: פנינה ארגמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל עו"ד סרי אדם |
נאשם: עבד ג'בארין עו"ד מראם חמוד |
| גזר דין | |
הנאשם הודה בכתב אישום מתוקן המפרט את העובדות הבאות:
ארגון החיזבאללה (להלן – "חיזבאללה") הוא ארגון מחבלים כהגדרתו בחוק העונשין, תשל"ז-1977, וכן מוגדר כהתאחדות בלתי מותרת בהתאם להכרזת שר הביטחון מכוח תקנות ההגנה (שעת חרום), וכארגון טרור בהתאם להכרזת הממשלה מכוח סעיף 8 לפקודה למניעת טרור, תש"ח-1948. מזכ"ל הארגון הינו שייח' סייד חסן נסראללה.
בתקופה הרלוונטית לכתב האישום החזיק הנאשם חשבון ברשת החברתית Facebook על שם Abed Jbareen Jbareen (להלן – "דף הפייסבוק"), שבו היו רשומים למעלה מ- 1000 חברים ו- 744 עוקבים. דף הפייסבוק היה פתוח ונגיש באינטרנט לעיני כל.
בתקופה שבין חודש אוקטובר 2014 עד חודש מאי 2015 פרסם הנאשם בדף הפייסבוק שלו, במספר הזדמנויות, דברי שבח, תמיכה, אהדה והזדהות עם חיזבאללה, וכן הסית לאלימות ולטרור, ביודעו שכל חבריו בפייסבוק יראו פרסומים אלה. כל אחד מן הפרסומים הנ"ל זכה למאות סימני חיבוב ("לייקים") וכן לשיתופים ולתגובות תומכות.
כתב האישום מחולק לשני אישומים:
- על פי האישום הראשון, בין החודשים דצמבר 2014 עד מאי 2015 פרסם הנאשם בדף הפייסבוק שלו 6 פרסומים ("פוסטים") שונים, המהווים פרסום בכתב של דברי שבח, אהדה וקריאה לתמיכה בארגון טרוריסטי. בכך גילה הנאשם הזדהות עם ארגון טרוריסטי או אהדה אליו, במקום ציבורי ובאופן שאנשים יכולים לראות גילויים אלה של אהדה והזדהות.
לא אצטט את כל הפרסומים, ודי במספר דוגמאות, המייצגות את רוח הדברים שפרסם הנאשם: "חיזבאללה הם המנצחים. אלוהים תשמור ותביא בידו של חסן נסראללה וחיזבאללה לנצח על כלבי דאעש וישראל... תגידו אמן"; "מאום אל פאחם פלסטין הכבושה תחי ההתנגדות חיזבאללה ויחי אדון ההתנגדות, האדון חסן נסראללה"; "תתעוררו מניצחון לניצחון ועד שחרור הגולן הסורי הכבוש בעזרת מגיני הבית ואנשי ההתנגדות" (זאת לצד תמונתו של הנאשם אוחז בדגל חיזבאללה). לעתים פרסם הנאשם תמונות מאירועים אקטואליים משולבות בטקסט, כגון תמונתו של ג'יהאד מורנייה עם הכיתוב "נקמה", וכן תמונות מזירת אירוע תקיפת סיור של צה"ל בגבול לבנון, לצד הטקסט: "זוהי המשוואה עכשיו סיור תחת סיור, שיירה תחת שיירה ואם אתם מפציצים את הבתים שלנו אנו נפגיז את הישובים שלכם. תחי ההתנגדות האסלאמית בחיזבאללה".
הפרסומים נענו במספר רב של תגובות תומכות, בנוסח: "לפקודתך נסראללה"; "בקרוב כל האדמות יחזרו לחיק האומה כולל את הגולן ונשחרר את ירושלים בעזרת השם"; ובדומה לכך.
בשל מעשים אלה יוחס לנאשם ריבוי עבירות של תמיכה בארגון טרוריסטי, לפי סעיף 4(ב) ו- (ז) לפקודת מניעת טרור, תש"ח-1948.
- על פי האישום השני, בחודשים אוקטובר-נובמבר 2014 פרסם הנאשם 13 פרסומים שונים, המהווים קריאה לאלימות או טרור, או דברי שבח, אהדה או עידוד למעשים כאלה, תמיכה בהם והזדהות עמם, אשר על פי תוכנם והנסיבות בהן פורסמו, יש אפשרות ממשית שיביאו לעשיית מעשה אלימות או טרור.
גם כאן לא אצטט את כל הפרסומים, אלא אביא מספר דוגמאות מייצגות. כך, למשל, ביום 22.10.14 פרסם הנאשם סרטון שצולם בזירת פיגוע הדריסה שהתרחש יום קודם לכן בירושלים, וכתב: "לפני זמן קצר ממקום פעולת הג'יהאד בעיר ירושלים הכבושה, תחי ההתנגדות בפלסטין"; "ראינו את מקום הפעולה האמיצה ושאלוהים ייתן לנו לנצח את המשתפים של בני ציון וייתן לסורה לנצח על ערבי המפרץ המנוולים וחזירי העולם הערבי". ביום 23.10.14 פרסם הנאשם תמונה של רעול פנים עם הכיתוב: "בואו נחזור להיות מתנגדים/מחבלים". ביום 30.10.14, יום לאחר ניסיון ההתנקשות ברב יהודה גליק, פרסם הנאשם סרטון ששודר בערוץ 10 וכתב: "תושבי ירושלים תעשו את חיי היהודים גיהינום. בסוף הם יברחו, ירושלים שלנו". ביום 5.11.14 פרסם הנאשם פוסט ובו כתב: "למען אלוהים חיזבאללה, יאללה רוצים מלחמה לשרוף את האדמה. למען אלוהים יא עזה, יאללה רוצים מלחמה לפוצץ את האדמה. למען אלוהים יא גדה, יאללה רוצים לצאת לעשות מלחמה. למען אלוהים מבפנים יאללה נצא החוצה לעשות מלחמה. אלאקצא קורא יא ערבים, האם יש משיבים?"
הפרסומים נענו במספר רב של תגובות תומכות, כגון: "שהאל יברך אתכם גברים מעוררי גאווה באלוהים, מנצחים בעזרת השם על הכלבים בני ציון הכובשים"; "תחי ההתנגדות".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|