- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
692/15 התובע הצבאי נ' סמ"ר ל' ר'
|
תיק צבאי בית הדין הצבאי המחוזי מטכ"ל |
692-15
23.8.2015 |
|
בפני השופטים: 1. סא"ל רונן שור- אב''ד 2. רס"ן ליטל שורץ 3. סרן סיגל לקס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: התובע הצבאי עו"ד סרן מאשה יודשקין |
הנאשם: סמ"ר ל' ר' עו"ד אילן כץ |
| הכרעה וגזר דין | |
הכרעת - דין
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של חריגה מסמכות בצוותא, לפי סעיפים 68 לחוק השיפוט הצבאי, תשט''ו-1955 ו-29(ב) לחוק העונשין, תשל''ז – 1977 (שני פרטי אישום) , בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
- ניתנה היום,23/08/2015 ,ח' אלול תשע"ה , והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
___________ ___________ ___________
שופטת אב"ד שופטת
גזר - דין
הנאשם, סמ''ר ל.ר , הורשע על פי הודאתו בשתי עבירות של חריגה מסמכות בצוותא. מדובר באירועים שהתרחשו לפני פרק זמן ממושך, כאשר הנאשם פעל יחד עם חייל נוסף לכתוב XXX. הנאשם עשה שימוש בהרשאות של חייל אחר על מנת לגשת לתיקיות שונות שבאופן רגיל אין לו הרשאות גישה אליהן. בנוסף יחד עם חייל אחר כתב תוכנת מחשב לשימוש חיילי היחידה והשניים הוסיפו יישום המבקש מהמשתמש פרטי התחברות, באופן שבסופו של יום אפשר להם לחדור למחשבם של משתמשים אחרים ולערוך בהם שינויים. כמו כן הותקנה באמצעות פרטי ההתחברות תוכנה המאפשרת לפתוח יישומים שונים במחשב ממחשב אחר.
אין מחלוקת כי כלל מעשיו של הנאשם לא נבעו ממניע פלילי או מתוך מטרה לפגוע בתפקוד היחידה או בביטחון המדינה, והמניע היה הלצה בלבד. אכן, הנאשם פעל באופן בוטה בניגוד לכללים המחייבים, ומעל באמון שניתן בו. עיקר החומרה, שנדמה שהובילה להגשת כתב האישום, טמונה ביחידה בה שירת הנאשם בעת ביצוע המעשים, בה מתחייבת שמירה משמעותית על כללי סודיות ומידור. עם זאת, בסופו של יום מעשיו של הנאשם לא הביאו לפגיעה בתפקוד היחידה ומידע לא דלף מתחומה, כך שהנזק שבפועל נוצר הסתכם בהחלפת סיסמאות בתוככי היחידה.
הנאשם ביצע שירות חובה מלא, ולא המשיך לשירות קבע כמתחייב מתפקידו ביחידה, וזאת עקב העבירות שביצע. הנאשם עסק במסגרת שירותו בקידום ביטחון המדינה והשתתף בפרויקטים רבים שתרמו בצורה ממשית ליחידה בפרט ולצבא בכלל.
הנאשם הודה עוד במהלך חקירתו במיוחס לו, חסך בזמן שיפוטי ולקח אחריות על מעשיו. גם בדברו האחרון הביע חרטה על ביצוע המעשים. יצוין, כי אף נגד שותפיו למעשים הוגשו כתבי אישום, שצפויים להסתיים במתווה דומה.
לאחר ששקלנו את כלל הנסיבות, לחומרא ולקולא, מצאנו כי הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים הוא סביר ומאוזן ולכן נכבדו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
