350/14 התובע הצבאי נ' רב"ט י.מ
|
תיק צבאי בית הדין הצבאי המחוזי מרכז |
350-14
27.7.2015 |
|
בפני שופט: 1. אל"ם מאיה הלר - אב"ד 2. רס''ן זאב ליפשיץ 3. סרן גל חודדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: התובע הצבאי עו"ד קמ"ש חרות לוי |
הנאשם: רב"ט י.מ עו"ד סרן מור ימין |
| הכרעה וגזר דין | |
על פי הודאתו בכתב האישום, ובהתאם לפרטים הנוספים, מורשע הנאשם בשתי עבירות,האחת- גניבה מחייל לפי סעיף 84 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו- 1955,השנייה- הונאה בכרטיס חיוב לפי סעיף 17 רישא לחוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו- 1986.
- ניתן היום, 27/07/15, י"א אב תשע"ה, והודע בפומבי ובמעמד הצדדים.
___________ ____________ ____________
שופט אב''ד שופט
גזר – דין
הנאשם,רב"ט י.מ, הורשע על פי הודאתו על כך שביום 11/12/2013 נטל את ארנקו של חברו למגורים, רב"ט אסף שאשא, מתוך מכנסיו והוציא מהארנק את כרטיס האשראי של רב"ט שאשא וכן את הקוד הסודי. עוד הורשע על כך שבחמש הזדמנויות שונות החל באותו היום ועד ליום 13/12/2013, עד אשר בוטל הכרטיס, משך סכום כולל של כ-1,230 ₪ ללא אישורו של רב"ט שאשא.
מהפרטים הנוספים למדנו כי החקירה נפתחה בעקבות הודעתו של נגד בגדוד X אודות הגניבה. הנאשם הודה במיוחס לו.
הנאשם התגייס לצה"ל בחודש פברואר 2013 ולאחר שסיים הכשרה מתאימה בהצלחה שובץ כלוחם בגדוד X.
עיון בתדפיסו האישי מלמד כי לחובתו מספר עבירות משמעת.
בין הצדדים נקשר הסדר טיעון אשר הביא בחשבון את נושנות העבירה, הודאתו של הנאשם בחקירה ובפנינו, שרותו הקרבי הממושך של הנאשם לרבות השתתפות במערכה בלחימה ב"צוק איתן", והעובדה כי הנאשם פעל להשבת הכסף למתלונן וזאת על אף חובות אישים כבדים אותם ביקש לפרוע במעשיו.
מצאנו לכבד את הסדר הטיעון לאחר שנתנו דעתינו לטעמים שעמדו בבסיסו וזאת מבלי להמעיט מהכיעור הניבט מהמעשים תוך הפגיעה החמורה באמון אשר חייב לשרור בין לוחמים המשרתים באותה יחידה.
סוף דבר, נגזרים לנאשם העונשים הבאים:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|