206/15 התובע הצבאי נ' ח/xxx טוראי ש.ד

: | גרסת הדפסה
תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי
206-15
1.1.0001
בפני השופט:
סא"ל אחסאן חלבי - אב"ד

- נגד -
התובע:
התובע הצבאי
עו"ד סרן נוי טלר
המשיב :
ח/xxx טוראי ש.ד
הכרעת דין

 

על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה שעניינה שימוש בסם מסוכן לפי סעיף 7(א) + (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג-1973 בהתאם לכתב האישום המתוקן ולפרטים הנוספים.

ניתנה היום,9 ביוני 2015,‏כ"ב בסיון התשע"ה, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.

 

________

שופט

 

גזר דין

הנאשם, טוראי ש.ד, נותן את הדין בגין עבירה של  שימוש בסם מסוכן, לפי סעיף 7(א) + (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג-1973, בכך שבתקופה שבין חודש דצמבר 2014 למועד המעצר בחודש מאי 2015, בחטמ"ר xxx, ביצע שימוש בסם מסוכן מסוג קנאביס במספר הזדמנויות, יחד עם סמל ויסאם מועדי וטוראי דניאל ברונפמן.

הרשעת הנאשם ניתנה על סמך הודאתו בכתב אישום מתוקן וזאת במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים, לאחר שהחלה להישמע פרשת הראיות. בין הצדדים אף התגבשה הסכמה עונשית שלפיה ביקשו במשותף להשית על הנאשם חמישים ימי מאסר לריצוי בפועל, בניכוי מעצרו הסגור, וכן מאסר מותנה שמשכו ותקופתו יהיו לשיקול דעת בית הדין.

יצוין כי כתב האישום המקורי ייחס לנאשם עבירה של שימוש בסם מסוכן בתוככי היחידה, בתדירות גבוהה, וכן עבירות של החזקת סם מסוכן וסירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסמים מסוכנים.

הצדדים ביקשו לכבד את הסדר הטיעון בעיקר לאור קשיים ראייתיים שעלו בעיקר במהלך שמיעת פרשת הראיות. צוין כי לאור קשיים אלו נערך תיקון משמעותי בכתב האישום, הן בכל הנוגע לצמצום היקף השימושים והן בכל הנוגע למחיקת שתי עבירות שיוחסו מלכתחילה. נטען כי בחירת הנאשם להודות מקפלת בתוכה רצון ליטול אחריות, תוך ויתור על הצגת מלוא הטענות בשאלת האשמה. נטען גם כי הודאת הנאשם חסכה זמן שיפוטי רב בהתאם להתפתחויות שהיו במשפט. כן העלתה ההגנה פרטים מסוימים באשר לנסיבות הנאשם מבית, ובאשר לכך שהוא עומד להשלים את שירות החובה בצה"ל.

 

ההסדר אשר התגבש בין הצדדים, בשים לב לקשיים שעלו אף בפני בית הדין במהלך פרשת התביעה, ועל אף העובדה שמדובר בשימושים בתוככי היחידה, הוא הסדר נכון ומאוזן ועל כן ראוי לכבדו, גם אם יש בו הקלה מסוימת עם הנאשם.

על הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:

  1. חמישים (50) ימי מאסר לריצוי בפועל, בניכוי עשרים ותשעה (29) ימי מעצרו הסגור. הנאשם יתייצב לריצוי יתרת העונש ביום 12/06/2015 עד השעה 11:00.
  2. עונש מאסר מותנה בן תשעים (90) יום למשך שנתיים (2), שלא יעבור כל עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים.
  3. עונש מאסר מותנה בן חודש (1) ימים למשך שנה (1), שלא יעבור עבירה שעניינה סירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסמים מסוכנים.
  4. פסילה מקבל או מהחזק רישיונות נהיגה בפועל לתקופה בת חודשיים (2) אשר תמנה מיום סיום ריצוי עונש המאסר בפועל. הצהרת הנאשם, שנלמדת גם מתדפיסו האישי, שאין ברשותו רישיון נהיגה, צוינה בפרוטוקול.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>