מדינת ישראל נ' רחמים
|
ת"פ בית משפט השלום פתח תקווה |
36199-12-12
23.3.2014 |
|
בפני : ד"ר עמי קובו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: שרון רחמים |
| הכרעת-דין | |
הכרעת דין
רקע
האם איומים וגידופים בעלי אופי מיני בוטה עשויים להוות עבירה של הטרדה מינית? זו השאלה הנדרשת הכרעה במקרה דנן.
נגד הנאשם הוגש כתב אישום מתוקן אשר מייחס לו את העבירות הבאות:
הטרדה באמצעות מתקן בזק, עבירה לפי סעיף 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982.
הטרדה מינית, עבירה לפי סעיף 3(א)(3) ו- 5(א) לחוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח-1998 (להלן: "החוק למניעת הטרדה מינית").
איומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
על-פי המתואר בעובדות כתב האישום, הנאשם והמתלוננת היו ידידים עובר למועד הנוגע לכתב האישום. במשך כחודשיים עובר לתאריך 3.1.12 במועדים שונים, התקשר הנאשם ושלח הודעות טקסט למכשיר הטלפון של המתלוננת. הודעות הטקסט כללו גידופים ואמירות בעלות אופי מיני, לרבות "זונה מוצצת", "שרמוטה מוצצת", "את לא רוצה לבוא למצוץ לי, שמעתי שאת חמה כמו קומקום, חכי אני אראה אותך, יא זבל", "זונה מוצצת לערבים... בא לך למצוץ לי או שאחותך תבוא למצוץ לי" וכן דברים בוטים נוספים בעלי אופי מינית, ובנוסף איומים מפורשים לבצע במתלוננת מעשים מיניים מפורטים, אשר אין מקום להעלותם שוב על הכתב בהכרעת הדין.
הנאשם הודה בעובדות כתב האישום, והודה בעבירות של הטרדה באמצעות מתקן בזק ובאיומים, אך טען כי המאשים האמורים אינם מגלים עבירה של הטרדה מינית.
סעיף 3(א) לחוק למניעת הטרדה מינית קובע כדלקמן:
"הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה:
...
(3)הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות האמורות;
(4)התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5)התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית".
סעיף 5 (א) רישא לחוק למניעת הטרדה מינית קובע כדלקמן:
"המטריד מינית אדם כאמור בסעיף 3(א)(3), (4), (5) ו-(6), דינו – מאסר שנתיים".
טיעוני הצדדים
לטענת ב"כ המאשימה, עו"ד תמיר גינדין, מעשי הנאשמים עולים כדי הטרדה מינית, לפי החלופות השונות של סעיף 3(א), הואיל ומדובר באמירות מבזות ומשפילות, בעלות אופי מיני מובהק. לטענת המאשימה המתלוננת ביקשה מן הנאשם באופן מפורש עשרות פעמים כי יחדל להטרידה, אך הנאשם לא נעתר לבקשתה. הנאשם הטריד את המתלוננת בתדירות גבוהה, במספר הזדמנויות שונות, ולא באופן חד פעמי. תוכן האמרות מתמקד במיניותה של המתלוננת ובאיומים למעשים מיניים שמתכוון הנאשם לבצע במתלוננת. הנאשם נקט בלשון אלימה, משפילה ומבזה. מדובר באמירות אשר חורגות מן ההתנהגות המקובלת ומן השיח הלגיטימי, מבזות ומשפילות לפי כל אמת מידה, הן סובייקטיבית והן אובייקטיבית, ומגיעות כדי הטרדה מינית.
לטענת ב"כ הנאשם, עו"ד יזהר קונפורטי, ההודעות ששלח הנאשם למתלוננת אינן עולות כדי הטרדה מינית, ולחילופין מדובר בזוטי דברים. ההגנה טענה כי לא מתקיימים יסודות סעיף 3(א)(3) לחוק למניעת הטרדה מינית שבו הואשם הנאשם, הואיל ואין המדובר בהצעה בעלת אופי מינית. עוד טען ב"כ הנאשם כי עתירת המאשימה להרשיע את הנאשם לפי סעיף 3(א)(5) מהווה שינוי חזית, הואיל וכתב האישום מתייחס לעבירה לפי סעיף 3(א)(3).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|