ת"ק 2189-12-14 - פסקדין
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חדרה |
2189-12-14
21.5.2015 |
|
בפני השופט: אביהו גופמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: יוסף סרור |
נתבעים: 1. ליגל כסאב 2. מוצי כסאב |
| החלטה | |
|
1.המדובר בבקשה לביטול פסק דין שניתן כנגד המבקשים ביום 4.5.15.
לטענת המבקשים אי התייצבותם לדיון נבעה מטעות ברישום התאריך שכן תאריך הדיון נרשם אצלם בתאריך 14.5.15 ולא 4.5.15. כן נטען שילדיהם של הנתבעים היו חולים במועד הדיון.
בהמשך האמור בבקשה נטען כי למבקשים סיכויי הצלחה בתיק שכן השיקים היו אמורים להיות מוחזרים להם בגין כשלון תמורה וכי רומו באשר למהות הנכס שהושכר להם.
2.המשיב, בתגובתו לבקשה, מתייחס לטענת המבקשים ובכלל זה לסיכויי הצלחתם בתביעה.
3.אכן לבימ"ש קיימת הסמכות לבטל פסק דין שניתן במעמד צד אחד וזאת בתנאים שימצא לנכון.
במקרה זה אכן אין מחלוקת שהמבקשים זומנו כדין אך לאור הנסיבות שפירטו והעובדה שהבקשה לביטול פסק דין הוגשה זמן קצר לאחר נתינתו וגילוי הטעות, יש מקום להורות על ביטול פסק הדין.
סבור אני שיש מקום להורות על בירור ענייני של המחלוקת, שכן, אין לשכוח שסדר דין אינו אלא אמצעי להשגת המטרה של עשיית צדק ואין להפוך את האמצעי למטרה בפני עצמה.
4.יחד עם זאת, אני קובע כי המבקשים ישאו בהוצאות המשיב לעניין ביטול פסק הדין בסכום של 750 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום ותשלום הוצאות אלה יהיה תנאי לביטול פסק הדין.
היה וישולם הסכום הנ"ל, יבוטל פסק הדין , כאשר התשלום ישולם לא יאוחר מתאריך 20.6.15. היה ולא ישולם הסכום הנ"ל עד המועד האמור, יישאר פסק הדין על כנו.
אני קובע התיק לת.פ. ליום 21.6.15 לעניין תשלום סכום ההוצאות ולאחר מכן בכפוף לאמור לעיל, יקבע מועד חדש לשמיעת התיק.
אני מורה על עיכוב ביצוע פסק הדין עד ליום 21.6.15 ועד החלטה אחרת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|