ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא
|
21542-07-16
04/01/2017
|
בפני השופטת:
אביבה טלמור
|
- נגד - |
תובע:
דב קציר
|
נתבע:
שמואל אלרום
|
פסק דין |
בפניי תביעה כספית בגין תאונת דרכים שאירעה ביום 24.2.16 בשעה 16:30 לערך ביציאה ממגרש חניה שבסמוך למועצה הדתית (חברת קדישא) בהוד השרון (להלן: "התאונה"), תאונה בה היו מעורבים רכב התובע, מס' רישוי 63-215-12 נהוג בידי התובע (להלן: "רכב התובע") ורכב הנתבע מס' רישוי 71-053-79 נהוג בידי הנתבע (להלן: "רכב הנתבע").
בתביעתו עתר התובע לחיוב הנתבע בסכום הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה כמפורט להלן:
א.נזק לרכב על פי דו"ח שמאי בסך של – 4,352 ₪.
ב.שכ"ט שמאי בסך של – 500 ₪.
להוכחת נזקיו הגיש התובע חוות דעת שמאי, חשבון שכ"ט שמאי, מסמכים ותמונות.
התובע, אשר נהג ברכב התובע עובר לתאונה ותוצאותיה תאר בעדותו את אופן השתלשלות האירוע וקרות התאונה כדלקמן:
"אני ורעייתי רונית קציר שנינו בעלים של רכב שמספרו 63-21512. ביום 24/2/16 נהגתי ברכב ביציאה ממגרש חניה של חברת קדישא בהוד השרון. אשתי ישבה לידי. משני הצדדים של היציאה ממגרש החניה של חברת קדישא ישנם גנים ופעוטונים ואנשים מגיעים עם כלי רכב למגרש החניה הזה שזה מגרש חניה שאפשר גם להחנות כלי רכב שמי שמגיע לאזור. באותו יום כפי שציינתי, נהגתי ברכב, ביציאה ממגרש החניה של חברת קדישא בהוד השרון לכיוון הכביש. מאחר ועברו אנשים במדרכה, אז עצרתי את הרכב כדי לאפשר להולכי רגל לעבור, ובשעה שהרכב שלי היה בעצירה הנתבע שנהג ברכב שמספרו כפי שהסתבר לי בדיעבד היה 71-053-79 נסע לאחור, ברוורס ופגע בדלת השמאלית אחורית של הרכב שלי מהצד של הנוסע. לרכב נגרמו נזקים, אחרי התאונה ירדנו מכלי הרכב והחלפנו פרטים והצגנו רישיונות זה לזה. הנזק לרכב שלי מסתכם בסך של 4,352 ₪ ושכ"ט שמאי 500 ₪. אני צרפתי לתביעה שלי מסמכים המעידים על הנזקים. עד היום לא קיבלתי את סכום הנזק. אני מבקש לשלם לי את סכום הנזק בצירוף ריבית, הפרשי הצמדה והוצאות. מצורפות תמונות שצילם השמאי והגיש אותם יחד עם חוות הדעת שלו, ורואים בבירור שמדובר בנזק של מעיכה ולא של שפשוף. רואים גם הטבעה של המילה טיוטה על אחת התמונות, אני מגיש תמונות בצבע של כל אותן תמונות שצורפו לתביעה . התמונות בצבע מוגשות ומסומנות ת/1. אני מפנה לתמונה 7 שבה אפשר לראות הטבעה של המילה טיוטה גם אם בתמונה זה לא כך כך ברור, אבל יש לי את אותה תמונה גם במכשיר טלפון הנייד שלי".
נרשמה בפרו' הערת בית המשפט כדלקמן:
"בשלב זה מציג התובע לבית המשפט ולנתבע תמונה במכשיר הטלפון הנייד שלו, כשהתמונה היא למעשה העתק של תמונה 7 שמופיעה בת/1 , כאשר התמונה בטלפו הנייד הינה בצבע והיא ברורה, ורואים על הדלת את הטבעת המילה טיוטה בשפה האנגלית בצורת כתב ראי. כלומר הטבעה של המילה באופן ברור. הדברים נרשמים למען הסדר הטוב".
התובע הוסיף וציין בעדותו: