מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"ק 17026-02-15 סלם ואח' נ' הירש - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 17026-02-15 סלם ואח' נ' הירש

תאריך פרסום : 06/08/2015 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות בית-שמש
17026-02-15
02/08/2015
בפני השופט:
מוחמד חאג' יחיא

- נגד -
התובעים:
1. משה סלם
2. דורית סלם

הנתבע:
דוד הירש
פסק דין
 

 

  1. התובעים עותרים לחייב את הנתבע בסך של 3,529 ₪ בגין הפרת חוזה שכירות של דירה שערכו ביניהם ביום 19.9.14.

     

  2. בשל החובה והצורך לחסוך זמן שיפוטי, לא אדון אלא בטענות ובראיות שמצאתי נחוצות להכרעה.

     

    טענות הצדדים

     

  3. התובעים טוענים בין השאר, כי הנתבע שכר דירה מהם לפי חוזה שכירות מיום 19.9.14 (להלן: "חוזה השכירות" או "החוזה"). לפי החוזה, השכירות הייתה אמורה להתחיל ביום 1.10.14 ולמשך שנה. ברם, לאחר קבלת החזקה, הנתבע עזב את הדירה ביום 1.11.14 ללא הודעה מוקדמת וללא התראה. כאמור, התובעים העמידו את תביעתם על סך 3,529 ₪ כאשר סכום זה מורכב מסך של 3,000 ₪ שהוא שיעור הפיצוי המוסכם לפי חוזה השכירות, סך של 420 ₪ שהוא "יתרת הסכום שהובטח לשמירת הדירה" וכן בסך של 109 ₪ עבור מים וחשמל.

     

  4. הנתבע טוען בהגנתו בין השאר, כי לפי המוסכם בין הצדדים, היה אמור לקבל את החזקה בדירה ביום 1.10.14 כשהיא נקייה ומסודרת. ברם, חרף העובדה כי שילם לתובעים דמי שמירה בסך של 900 ₪, הדירה לא נוקתה ולא הייתה מסודרת בעת מסירת החזקה לידיו, וזאת בניגוד למוסכם ביניהם. לא זו בלבד, הדירה נזקקה להדברה והדבר היה אמור להתבצע על-חשבון המשכיר, אך חרף פניות הנתבע לתובע בהקשר זה, האחרון התעלם מפניות אלו והנתבע נשא בעלות ההדברה. הנתבע טוען גם כי במהלך שהותו בדירה התפוצץ צינור מים, נגרם נזק לריהוט, התקלקל המקרר ונותקו הכבלים. חרף פניותיו לתובע לתיקון כל אלה, הוא לא נענה. הנתבע טוען כי אף שאינו מחויב בהודעה מוקדמת לתובע מכוח החוזה, ביום 22.10.14 הודיע לתובע כי הוא עוזב את הדירה בשל המחדלים האמורים.

     

    דיון והכרעה

     

  5. לאחר שנתתי את דעתי למכלול טענות הצדדים בכתבי הטענות מטעמם וממכלול החומר הקיים בתיק ולאחר ששמעתי את טיעוניהם בדיון לפניי והתרשמתי מדבריהם, נחה דעתי, כי דין התביעה להתקבל בחלקה שמתייחס לפיצוי המוסכם, כפי שיוטעם להלן ובשים לב להוראת תקנה 15(ב) בתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי הדין), התשל"ז-1976, לפיה הנימוקים לפסק הדין יובאו באופן תמציתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ