מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ברגר ואח' נ' ביה"ס מאור ע.מ 009463666 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ברגר ואח' נ' ביה"ס מאור ע.מ 009463666

תאריך פרסום : 28/08/2017 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
14841-12-15
19/06/2016
בפני הרשם הבכיר:
ניר זיתוני

- נגד -
התובעים:
1. אלי ברגר
2. דורון ברגר

הנתבע:
משה דה פריז
פסק דין
 

 

 

1.התובע 2 ביצע עשרות שיעורי נהיגה בבית הספר לנהיגה מאור שבבעלות הנתבע, אצל מורה הנהיגה שלמה מזרחי (להלן: "שלמה"). בעקבות טענות שהעלו התובעים כלפי שלמה בכתב ובעל פה ולא זכו למענה מניח את הדעת מנקודת מבטם של התובעים, הפסיק התובע 2 את לימודי הנהיגה אצל שלמה והמשיך ללמוד בבית ספר אחר.

 

2.ביום 7/12/15 הגישו התובעים לבית משפט זה כנגד הנתבע תביעה כספית על סך 13,000 ₪. נטען כי שלמה הכפיש את התובע 2 מאחורי גבו באוזני חבריו, לא דיווח על תאונת דרכים שהתרחשה במהלך שיעור הנהיגה, ביצע קניות בזמן השיעורים והפעיל כלפי התובע 2 אלימות מילולית. התובעים מבקשים לחייב את הנתבע להחזיר את כל הסכומים ששולמו עבור שיעורי הנהיגה ולפצות את הנתבע בגין הוצאות ועוגמת נפש.

 

3.ביום 16/2/16 הגיש הנתבע כתב הגנה. נטען כי שלמה עוסק בהוראת נהיגה משנת 1965 ומעולם לא הוגשה נגדו כל תלונה על ידי תלמידים או על ידי משרד הרישוי. נטען כי לאחר כחמישים שיעורים החליט הנתבע להגיש את התובע 2 לטסט פנימי. נטען כי לאחר הטסט הפנימי הוחלט כי התובע 2 מתאים לגשת לטסט חיצוני לאחר שייקח שיעורים אחדים לשם שיפור סופי של יכולת הנהיגה. נטען כי בשלב זה החליט התובע 2 לנטוש את שיעורי הנהיגה אצל הנתבע תוך שהוא מותיר חוב בסך של כ – 660 ₪ עבור שיעורי נהיגה. נטען כי טענות התובעים זכו למענה במכתב של ב"כ הנתבע. נטען כי מיד לאחר פניית מורה הנהיגה החלופי ניסים מנשה, העביר אליו הנתבע את כל הטפסים של התובע 2. נטען כי כל הטענות שמעלים התובעים במסגרת התביעה הן בדויות ותמוה כי הועלו רק בשלב סיום לימודי הנהיגה.

 

4.ביום 29/2/16 הוגש כתב תשובה במסגרתו נטען כי כל הניסיונות להידברות נדחו על הסף ולכן הוגשה התביעה. באשר לתאונה נטען כי שלמה ביקש לצלם את האירוע.

 

5.ביום 5/6/16 התקיים דיון ראשון בתביעה אליו התייצבו רק התובעים. לאחר שהתברר כי הנתבע לא התייצב לדיון כיון שאושפז בביה"ח, ניתנה החלטה מנומקת הדוחה את הדיון להיום ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעים הוצאות משפט בסך של 500 ₪.

 

6.היום התקיים דיון שני בתביעה אליו לא התייצב הנתבע לאחר ששוחרר מאשפוז נוסף והומלץ כי ינוח בבית. לדיון התייצבו חתנו של הנתבע ושלמה. במסגרת הדיון נשמעו העדויות של התובעים ושלמה והצדדים סיכמו את טענותיהם בעל פה כמפורט בפרוטוקול. בגמר הדיון ובטרם ניתנה החלטה בדבר קיום דיון נוסף בהשתתפות הנתבע, הודיעו הנוכחים כי אין צורך בדיון שכזה.

 

7.לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני מקבל את טענת התובעים לפיה התובע 2 לא היה שבע רצון מהתנהגותו של שלמה כמורה לנהיגה, אולם סבור כי הדבר אינו מצדיק בנסיבות העניין קבלת התביעה וחיוב הנתבע להחזיר כספים ששולמו על שיעורי נהיגה שהתקיימו.

 

8.יש סגנונות שונים של מורים לנהיגה. יש מורים שניחנים במזג נוח ויודעים לומר לתלמיד את הדברים הקשים ביותר באופן בונה. מורים אחרים עושים שימוש מידי פעם בהרמת קול ומביעים בפני התלמיד ביקורת באופן שעלול להעליב את התלמיד ואף לפגוע בביטחונו העצמי. במקרה שלפניי שלמה אישר למעשה כי הרים את קולו אך הסביר כי עשה זאת במסגרת השיעורים, כפי שהוא מתנהג כלפי כל תלמידי הנהיגה שלו. שלמה אף לא שלל את האפשרות לפיה במהלך השיעורים הורה לתובע 2 לעצור את הרכב כדי שהמורה יוכל ללכת לשירותים או לקנות ירקות אך טען כי הטענות שהועלו בעניין זה הן מוגזמות. אני קובע כי הטענות שהועלו בעניין קניית הירקות והעצירות כדי ללכת לשירותים, אינן הטענות שהובילו להגשת התביעה ולכן אין בקבלתן באופן חלקי כדי להצדיק חיוב כספי של הנתבע בהחזרת כספים ששולמו או בפיצוי בגין מתן תמורה לקויה. התובעים לא טענו כי עצירות אלו גרמו לכך שהתובע 2 לא קיבל את הזמן המגיע לו במסגרת שיעורי הנהיגה עליהם שילם. בנוסף, אם אכן מדובר היה בהתנהלות לקויה של מורה הנהיגה, סביר להניח כי התובע 2 היה מספר על כך לאביו התובע 1 והיה ניתן לכך ביטוי בשיחת טלפון ובמכתב סמוך להתחלת לימודי הנהיגה.

 

9.בכל הנוגע לתאונת הדרכים שהתרחשה במהלך השיעור, אני מקבל את עדותו של התובע 2 שנתמכה בתמונות, לפיה התרחשה תאונה שכזו. קשה לי לקבל את עדותו של שלמה לפיה אינו זוכר האם התרחשה תאונה, שכן סביר להניח שתאונה בה מעורב רכב המשמש ללימוד נהיגה אינה אירוע שגרתי. כמו-כן אני מקבל את עדותו של התובע 2 לפיה אותה תאונה נזכרה על ידו כאירוע טראומתי כיוון ששלמה השמיע כלפיו טענות על אופן נהיגתו, למרות שרכב של צד ג' פגע בו מאחור ונהגו לקח אחריות על התאונה. עם זאת, איני סבור כי תאונה זו הובילה את התובע 2 להחליט על הפסקת לימודי הנהיגה אצל שלמה. יש ממש בטענת הנתבע לפיה אם התאונה היתה הגורם להפסקת לימודי הנהיגה, הדבר היה מוצא את ביטויו במכתב שכתב התובע 1 לשלמה מיום 8/11/15. מדובר במכתב מודפס שניכר כי נערך בקפידה והועלו בו מרבית הטענות האחרות שהועלו במסגרת התביעה. הדבר מלמד על כך שהתאונה לא היתה גורם משמעותי בהחלטת התובע 2 להפסיק ללמוד נהיגה בבית ספר של הנתבע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ