ת"א 50641-10-13 ב' נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום פתח תקווה |
50641-10-13
12.9.2014 |
|
בפני השופטת: ריבה שרון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע : מ' ב' |
הנתבעת : מנורה חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
הצדדים הגישו תחשיבי נזק . בחנתים.
תובע יליד 11/11/62. קבלן חשמל עצמאי ערב התאונה. תאונת עבודה מיום 30/10/06.
קיימת מחלוקת הן בשאלת החבות- בכל הנוגע לסיווג התאונה כ"תאונת דרכים" אם לאו והן בשאלת הנזק. נתתי את הדעת לטענות הצדדים, בראי המצוי לפני בשלב זה.
מל"ל קבע נכות רפואית בשיעור של 35% (שמתוכה 10% בגין צלקת) והפעיל את תק' 15. ככל שמדובר ב'תאונת דרכים'- הקביעה הנוגעת לנכות הרפואית מחייבת על פי דין. נקבעו נכויות זמניות, שאין בפני את מלוא פרטיהן הואיל ומסמכי המל"ל שצורפו לכתב התביעה כפי שנסרקו אינם קריאים בחלקם, ובעיקר המסמך המפרט את הנ"ז שקדמו לשנת 2011. לפני פרטים רק ביחס לשינויים בשנת 2011: נ"ז מלאה למשך כחודש ימים (24/2/11-עד ליום 31/3/11 ). 50%- עד ליום 30/4/14 (1 ח') . 40% עד ליום 3/8/11 (כ- 3 ח' וחצי שבוע). והחל מיום 4/8/11- נכות רפואית ותפקודית כמפורט לעיל.
בכל הנוגע לשאלת הנזק: אין בידי לקבל את טענות התובע כי נבצר ממנו לשוב לגמרי למעגל העבודה במהלך השנים עד 2013 בגין התאונה. התובע ניצל עד תום את זכאותו לתגמולים על פי פוליסת אובדן כושר עבודה פרטית, שביחד עם תקבולי המל"ל החודשיים, אפשרה לו לא לעבוד, בהנחה שאכן לא עבד כלל. לא היה מקום להפנות בתחשיב הנזק הראשון למסמכי רו"ח. בחינת שומות המס שהוגשו במסגרת התחשיב המשלים- מלמדת כי הכנסותיו המדווחות כעצמאי בשנים עובר לתאונה, היו נמוכות מכפי שהוא משתכר כיום. אני מתעלמת, לצורך התחשיב, מהסכום הנמוך המצוין בשומה לשנת 2004 בשים לב לטענה שהה זה עסק בהקמה. בשנת 2005: הכנסתו החודשית הממוצעת הייתה 3,363 ₪ . בשנת 2006, בחלוקה ל- 10 ח'- 3,393 ₪. בשנת 2013 6,252 ₪. גם אם נתחשב בהצמדה לאורך השנים, עדיין ניתן לראות כי הכנסתו עלתה. איני מתעלמת מכך שהעובדה שבמומו הוא משתכר הרבה יותר מבעבר מלמדת על כושר השתכרותו (וזהו הבסיס לחישובי העתיד), אך אין בכך כדי לאפשר ייחוס הפסד הכנסות מלא וחוסר מעש במשך 6.25 שנים לנכותו הרפואית פרי התאונה. ממילא אין מקום לחישוב אקטוארי כמבוקש. גם אין בידי לקבל בשלב זה את התירוץ בדבר אי פניה לנסיון לשיקום /הסבה מקצועית. חישוב לעבר ייעשה בשלב ה ובהעדר אינדיקציה אחרת- על בסיס הכנסותיו ערב התאונה, לתק' א"כ ועל פי הנכות הרפואית שקבע המל"ל.
המסמך שצורף לענין "הפסד פרוייקט"- אין בו דבר. גם בהנחה שהוצע לתובע להביע הסכמה למתן שירותי עבודות חשמל לפונה (שהרי שמו לא נקוב במסמך ולא מן הנמנע שפנו אליו ולאחרים לקבלת הצעות), הרי שמדובר בחברה שהתעתדה לכאורה לגשת למכרז. אין באמור משום ראיה להתקשרות מובטחת עם התובע (בלבד או בכלל), לשיעור הרווח המובטח בפועל, אם בכלל, לו ו/או לאחרים, לכך שאותה חברה זכתה במכרז, לכך שהייתה מתקשרת דווקא עמו (או רק עמו) כקבלן משנה אלמלא התאונה, ועוד. לצד כל האמור- אני סבורה שיש לקחת בחשבון נכות תפקודית הדומה בשיעורה לכל הפחות לנכות הרפואית האורתופדית. לצרכי פשרה- ערכתי חישוב גלובלי בפריטים הרלבנטיים.
הנכות הרפואית לצורך חישוב נזק לא ממוני- ללא תק' 15. ימי האשפוז: 18 .
הוצ' רפואיות לרבות נסיעות לטיפולים- מכוסות ע"י המל"ל אא"כ יוכח אחרת, אם כי אקח בחשבון סכום גלובלי מסויים מעבר למל"ל, ולו בגין הסבירות שנגרמו הוצאות ניידות מוגברות לנוכח הפציעה ומהותה.
שווי תקבולי המל"ל, על פי חוו"ד אקטוארית: 353,167 ₪ נכון למועד חוו"ד. ועוד.
שקלתי ושקללתי את כל הנ"ל. על יסוד כל המצוי לפני בשלב זה- אני מעריכה את נזקו של התובע, לצרכי פשרה, בסך של כ- 430,000 ₪ במעוגל. נטו. בשים לב לשווי תקבולי המל"ל- לכאורה אינו זכאי לפחות לרבע, בשים לב לכך שמדובר ברכבו המסחרי המשמש לעבודתו ולכן לכאורה מדובר "ברכב בשירות המעביד". ההפרש, לפני שקלול שאלת החבות, הינו כ- 74,000 ₪ (במעוגל) מעבר למל"ל. ואולם- מעבר לאמור- יש ליתן ביטוי למחלוקת בשאלת החבות:
טענות הצדדים נבחנו, על יסוד המצוי בפני כרגע, ובטרם שמעתי עדויות, ככל שיש מחלוקת על הנסיבות המדויקות. בהנחה שהנסיבות הן כמתואר במסמכים, עשוי להקבע שאין מדובר ב"תאונת דרכים" כמשמע מונח זה בחוק הפלת"ד. איני קובעת עדיין מסמרות, אך הסיכון/סיכוי קיים לשני הצדדים. לכן- לו נשמעה עצתי- הייתי מציעה לצדדים לסיים את ההליך כנגד פיצוי לתובע בשיעור של 29,800 ₪ מעבר למל"ל. נטו.
הצעתי אינה מחייבת אף את בית-המשפט. אין היא מהווה את מלוא הסיכון. למרות שהיא מועלית לאחר מחשבה ועיבוד יסודי של המצוי בפני בשלב זה, היא נכונה רק לעת הזו, ועם זאת- יש בה לטעמי ולו לכאורה, כדי לאפשר לצדדים הערכת וקניית סיכונים וסיכויים הדדית מיטבית והנכונה לשלב זה של הדיון.
הצדדים מוזמנים לבוא בדברים, למצות הדברות ולהודיעני את תוצאותיה בהודעה משותפת שתוגש ע"י ב"כ התובע, עד לא יאוחר מיום 27/10/14. תשובת התובע לנתבעת תינתן (ישירות לב"כ) עד ליום 21/9/14. הנתבעת תשיב (ישירות לב"כ התובע) עד ליום 23/10/14.
אבקש להמנע מהודעות ביניים לתיק. בהצלחה. שנה טובה ומבורכת.
המזכירות תואיל לשלוח את הצעתי לב"כ הצדדים- בפקס. ב"כ התובע יעקבו אחר קבלת תשובת הנתבעת וירשמו לפניהם ת.פ להגשת ההודעה לתיק.
ניתנה היום, י"ז אלול תשע"ד, 12 ספטמבר 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|