ת"א 47922-07-13 יבנה קבוצת הפועל מזרחי להתיישבות שיתופית בע"מ נ' פו גרס מוצרי בשר אקספורט בע"מ ואח' - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
47922-07-13
28.6.2015 |
|
בפני השופט: עזריה אלקלעי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: יבנה קבוצת הפועל מזרחי להתיישבות שיתופית בע"מ |
הנתבעים: 1. פו גרס מוצרי בשר אקספורט בע"מ 2. זאב פרידמן |
| פסק דין | |
-
בפני תביעה שהגישה התובעת נגד הנתבעים לתשלום סך של 387,384₪ שהינו על פי הנטען ע"י התובעת, יתרת חוב בגין אספקת אפרוחים לנתבעת.
טענות התובעת
-
התובעת הינה קיבוץ המפעיל, בין היתר, מדגריה המספקת אפרוחים בני יום ללקוחותיה.
-
הנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת") הינה חברה בע"מ. ככל הידוע לתובעת, בשנת 2010 החליטו הנתבע 2 (להלן: "הנתבע" או "זאב"), אשר כיהן כדירקטור ומנהל בפועל מטעם הנתבעת, ומר אמנון אריאל (להלן: "אמנון"), אשר שימש כמנהלה בפועל של הנתבעת, לייצר ולשווק עופיונים ופרגיות תחת המותג "טעם עוף טבעי" (להלן: "חברת טעם עוף טבעי").
-
לשם כך, קיימו מנהלי הנתבעת משא ומתן עם התובעת, על מנת שהנתבעת תרכוש אפרוחים מהתובעת. במסגרת המשא ומתן ביקשו מנהלי הנתבעת כי הזמנת האפרוחים והתשלום בגינם יתבצע באמצעות חברה בשם "ברביקיו סנטר בע"מ" (להלן: "ברביקיו סנטר") אשר על פי דברי מנהלי הנתבעת, צברה עד שנת 2010 הפסדים כבדים. מנהלי הנתבעת ביקשו כי הזמנת האפרוחים והתשלום יבוצעו באמצעות "ברביקיו סנטר" על מנת לנצל את הפסדיה הצבורים, תוך שהנתבעת ו"ברביקיו סנטר" התחייבו ביחד ולחוד בתשלום התמורה עבור האפרוחים אשר תספק התובעת. כמו כן, סוכם כי הנתבעת תהיה ערבה לכל התחייבויות "ברביקיו סנטר" לתשלום התמורה בגין האפרוחים שתספק התובעת.
-
"ברביקיו סנטר" נמצאת החל מיום 15/08/10 בבעלות מלאה של חברת "טעם עוף טבעי". חברת "טעם עוף טבעי" נמצאת בבעלות מלאה של הנתבעת, כאשר יום 14/08/10 החזיקה הנתבעת באופן ישיר בכל מניות "ברביקיו סנטר".
-
הנתבע משמש כדירקטור בנתבעת, ב"ברביקיו סנטר" ובחברת "טעם עוף טבעי". כמו כן, הנתבע מחזיק ב-30% מהמניות בנתבעת.
-
בהתאם לסיכום בין הצדדים, הזמינה "ברביקיו סנטר" עבור הנתבעת אפרוחים בשנת 2010, כאשר הנתבעת התחייבה ביחד ולחוד עם חברת "ברביקיו סנטר" בתשלום בגין האפרוחים.
-
בגין אספקת האפרוחים, נותרו "ברביקיו סנטר" והנתבעת חייבות לתובעת סך של 369,199₪ נכון ליום 24/11/11, אשר בצירוף הפרשי הצמדה וריבית עד מועד הגשת התביעה מסתכם לסך של 387,384₪.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|