ת"א 47813-12-15 קרן נ' בנק מזרחי טפחות ירושלים סניף ראשי 20401 - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
47813-12-15
25.2.2016 |
|
בפני הרשמת: סיגל אלבו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: עופר קרן |
משיבים: 1. בנק מזרחי טפחות ירושלים סניף ראשי 20401 2. היועץ המשפטי לממשלה |
| החלטה | |
|
לפני בקשה לפטור מתשלום אגרה.
המבקש, הגיש כנגד המשיב - הנתבע, תביעה כספית בסכום של 107,487 ₪ בגדרה הוא טוען כי המשיב לא עמד בהתחייבויותיו כלפי המבקש למתן אשראי לצורך פתיחת תכנית חיסכון, ולימים אף מחק את שם המבקש מספריו כבעלים של חשבון בנק ותכנית חסכון שהיו משותפים לו ולאמו, תוך הפרת חובת הנאמנות שלו כלפי לקוחו, מרמה והצגת מצגי שווא, כמפורט בכתב התביעה. בשל כך, נגרמו לתובע נזקים כלכליים הכוללים הפסדי תשואה מתכנית החיסכון בסכום של 57,487 ₪. כן עותר המבקש לפיצוי בגין נזק לא ממוני ופיצוי עונשי בסכום של 50,000 ₪.
המבקש טוען כי מצבו הכלכלי אינו מאפשר לו לשלם את האגרה. בתצהירו טוען המבקש, כי בבעלותו דירת מגורים המושכרת בסכום של 2,500 ₪ וכי דמי השכירות אותם הוא מקבל משמשים לתשלום דמי השכירות בדירה בה הוא מתגורר. הדירה בה מתגורר המבקש רשומה על שם אמו והוא משלם דמי שכירות לקרן החסויים בסכום של 2,500 ₪. המבקש טוען כי פרט להכנסה מדמי השכירות אין לו הכנסה נוספת, אין בבעלותו רכב, תכניות חסכונות או פיקדונות. החשבון היחיד אותו מנהל המבקש הוא חשבון בבנק הדואר, שבו אין סכום כלשהוא. לטענת המבקש, צבר במהלך השנים חובות לוועד הבית, לביטוח הלאומי ולאנשים פרטיים שונים, כאשר סכום חובותיו של המבקש מסתכם בכ-200,000 ₪. ההוצאות למימון שכר טרחתו של בא כוחו שולמו באופן חלקי מהלוואות ממכרים, אך אלה מסרבים להעניק לתובע הלוואות נוספות. המבקש פנה לקרן הלוואות ללא ריבית בבקשה לקבלת הלוואה, אך בקשתו סורבה. כך גם אין לתובע קרובי משפחה היכולים ליתן לו הלוואה ואמו של המבקש חסויה. עוד טוען המבקש, כי מצבו הרפואי אינו טוב וכי יש לו הוצאות רפואיות רבות.
המשיב מתנגד לבקשה. המשיב טוען כי המבקש לא עמד בנטל להוכחת מצבו הכלכלי, ולא צירף את כל האסמכתאות המעידות על הכנסותיו, רכושו והוצאותיו. המבקש הצהיר כי בבעלותו דירת מגורים, אך לא הבהיר מדוע אין ביכולתו להשתמש בדירה לצורך גיוס כספי האגרה. כך גם לא הבהיר המבקש כיצד מתיישבת בקשתו עם העובדה שהוא מיוצג על ידי עורך דין פרטי. עוד טוען המשיב, כי ההליך אינו מגלה עילה.
כידוע, על המבקש פטור מתשלום אגרה להוכיח קיומם של שני תנאים מצטברים: האחד, העדר יכולת כלכלית לשלם את האגרה והשני, היות ההליך מגלה עילה.
נטל ההוכחה בדבר העדר יכולתו הכלכלית מוטל על בעל הדין המבקש ולצורך כך עליו לפרוש תמונה מלאה ועדכנית של מצבו הכלכלי. בהקשר זה נפסק, כי על מבקש הפטור מחמת עוניו לפרט במדויק ובאופן מלא את מצבו הכלכלי העדכני וכי לא ניתן להיזקק לבקשות הכוללות פרטים חלקיים ובלתי שלמים [ראו: רע"א 3270/90 אהרון רביבו נ' בנק הפועלים (פורסם בנבו)]. ללא פרטים מהימנים הנתמכים במסמכים על הכנסות המבקש, רכושו, הוצאותיו וחובותיו, לא ניתן להיזקק כלל לבקשה לפטור מאגרה (ראו: בשג"ץ 7997/05 יחזקאל דניאלי נ' פרקליטות המדינה (פורסם בנבו) וכן בש"א 6669/94 מגרפטה נ' מנורה בע"מ (פורסם במאגרים המשפטיים); בש"א 789/91 חיים מאור נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו)).
במקרה זה, אין די במסמכים אשר צורפו לבקשה על מנת ליתן תמונה מלאה בדבר מצבו הכלכלי של המבקש. כל שצורפו הם מסמכים בדבר חובות של המבקש, אך לא צורף תדפיס חשבונו של המבקש בבנק, אישור מהמוסד לביטוח לאומי כי המבקש אינו זכאי לקצבה כלשהי ואף אישור על גובה דמי השכירות אותם מקבל ומשלם המבקש. משלא פרש המבקש את מצבו הכלכלי במלואו בפני בית המשפט, הרי שאין מקום להיעתר לבקשה לפטור מתשלום האגרה.
המבקש ישלם את האגרה, בתוך 30 יום, שאם לא כן יירשם ההליך למחיקה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|