ת"א 2723-07 כ. ואח' נ' ל. ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום רחובות
2723-07
26.2.2015
בפני השופטת הבכירה:
עיריה מרדכי

- נגד -
תובעים:
1. ש.כ.
2. י.ש.

נתבע:
עו"ד א.ל. נגד צדדי ג': 1. עו"ד ע.ש. 2.א.ק. 3. ש.ק
פסק דין
 

 

א. רקע כללי ודיוני:

 

  1. ביום 29/6/04 נחתם הסכם מכר מקרקעין בין התובעים, י.וש. כ. (להלן: התובעים או הרוכשים), לבין הגב' ש. ק. ז"ל (להלן: המוכרת או גב' ק. ז"ל), שבמסגרתו התובעים רכשו את זכויותיה של המוכרת, בבית מגורים ובשטח הצמוד לו, הידועים כמחצית מהזכויות בגו"ח 3851/84, בנס ציונה. עו"ד ל. (להלן: הנתבע או עו"ד ל.), ערך את הסכם המכר בעבור הצדדים, בשעה שהוא ייצג את שני הצדדים, לצרכי עריכת החוזה וביצוע העסקה.

     

  2. בחלקה זו, ישנם שני בתי מגורים צמודים. הזכויות בבית השני ובמחצית השנייה של הזכויות בחלקה, היו של בנה וכלתה של המוכרת, ה"ה א. וש. ק. (להלן גם: השותפים בחלקה), מאז שהן נרכשו על-ידם, ביום 13/10/02, ממר ליאון ר. (אשר ירש זכויות אלה מאִמו המנוחה, הגב' ר. סוריקה).

     

  3. תביעה זו הוגשה על ידי הקונים, כנגד המוכרת, ביום 4/11/07 (כשלוש וחצי שנים לאחר חתימת חוזה הרכישה על ידי התובעים), בגין הטענה כי הינה מפרה את הסכם המכר, ככל שהיא נמנעה (מזה למעלה מ-3 שנים), לרשום את זכויות החכירה שלה בלשכת רישום המקרקעין, מחדל המונע אף את העברת הזכויות, על שם הרוכשים, במנהל ובלשכת רישום המקרקעין. בית המשפט התבקש לתן צו המורה למוכרת לבצע את כל הפעולות הדרושות לרישום זכויות התובעים בבית, וכן לחייבה בתשלום הפיצוי המוסכם בחוזה בגין הפרת החוזה.

     

  4. בישיבת הקד"מ שהתקיימה ביום 12/3/09, בפני כב' השופטת נ' קוצר (המותב קודם בתיק), ניתנה תוקף של החלטת בית משפט, להסכמת ב"כ הצדדים למנות אותם לפעול במשותף לרשום את הזכויות בנכס בשני מהלכים: בשלב הראשון על שם המוכרת, ובשלב השני, על שם התובעים. כן, ניתנה תוקף של החלטה להסכמתם, כי עו"ד ל. (שערך את החוזה מכר בייצוג שני הצדדים), יהיה רשאי להעביר לידי ב"כ המוכרת את יתרת כספי התמורה שהרוכשים הפקידו בנאמנות בידיו, כפיקדון לטובת הנתבעת, על-פי חוזה המכר, אשר נועדו לשמש, במידת הצורך, לתשלום עבור מיסים החלים על המוכרת ו/או לתשלום עבור עלויות הרישום.

     

  5. בישיבת קד"מ הבא, שהתנהלה לאחר כשנה (בפני כב' השופטת קוצר), ביום 17/2/10, הובהר שטרם הוסדרה המחלוקת. ב"כ התובעים טען כי "לא הצלחנו להגיע להסכמה של תיקון טעות הרישום". אותה טעות נעשתה, להבנתו, על-ידי מנהל עיזבון של בעלי הזכויות במחצית השנייה של החלקה, עוד בשנת 1999. מנהל מקרקעי ישראל הורה למנהל העיזבון, בשנת 2001, לתקן את הטעות, אך הוא לא עשה כן. הטעות הונצחה שוב, בשנת 2002, כאשר עו"ד ש. (במסגרת הטיפול בחוזה הרכישה בין בנה של התובעת והעיזבון/יורש, המוכר), רשם את מלוא הזכויות בחלקה, על שם בנה של הנתבעת, במקום לתקן את הרישום, ולרשום רק מחציתן של הזכויות בחלקה, על שם העיזבון. כן, צוין כי נדרש שיתוף פעולתה של עו"ד ש., לתיקון הרישום.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>