ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
24263-09-11
19/04/2015
|
בפני הרשם:
דורון יעקבי
|
- נגד - |
מבקשים:
עמוס פוגל
|
משיבים:
היועץ המשפטי לממשלה
|
החלטה |
לאחר עיון בטענות הצדדים לא מצאתי כל עילה שבדין לפסלות שופט.
קראתי ועיינתי עיון רב בבקשה ולא מצאתי כי קיימות נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים או לניגוד עניינים בניהול המשפט על פי תקנה 77א לחוק בתי המשפט.
למען הסר ספק, מובהר כי אין לי כל הכרות ,קל וחומר, קירבה ממשית כפי שנקבע בהלכה, עם מי מהצדדים או באי כוחם או עם כל מותב שיפוטי המאוזכר בבקשה.
הבקשה לא נתמכה בתצהיר ערוך כדין למרות טענות עובדתיות העולות בה.
תמוה בעיני אימתי הוגשה הבקשה לפסלות. בקשה לפסלות יש להעלותה ללא שיהוי מיד עם היוודעה. בעניינינו הבקשה הועלתה חודשים רבים לאחר פתיחת התיק ולאחר שהוגשו עשרות רבות של בקשות וניתנו למעלה מ-60 החלטות. לא מצאתי כל קשר ענייני בין הטענות הרבות שהועלו בבקשה ובציטוטים שאוזכרו בה לעניינינו בתיק דנן. טענות המבקש הינן בגדר השערה שאין להן כל בסיס.
הבקשה כאמור הוגשה בשיהוי ניכר לאחר שנדחו בקשות המבקש בעניין פטור מתשלום אגרה. אי שביעות רצון של המבקש מהחלטות שיפוטיות, אינן מהוות עילה לפסלות ,אלא לכל היותר עילה להגשת ערעור/בר"ע על פי דין, כפי שאף נהג המבקש בעניין הבקשה לפטור מאגרה וערעורו נדחה ע"י ערכאת הערעור.
למעלה מן הצורך, יצוין כי למרות שבקשה לפטור מאגרה נדחתה בתיק דנן ולא ניתנה החלטה על עיכוב ביצוע ע"י המותב הדן בתיק או ע"י ערכאת הערעור (שדחתה הערעור כאמור לעיל) ולמרות שניתנה ארכה למבקש לשלם האגרה וחלף המועד- טרם שולמה האגרה בתיק.
עוד יצויין, כי למרות שהוגשו עשרות בקשות ע"י המבקש/ים ,טרם חוייב המבקש בהוצאות כלשהן לטובת הצד שכנגד בגין דחיית בקשותיו השונות.
ככל שיוגשו בקשות נוספות אשר יתבררו כבקשות סרק או שדינן להידחות ,אשקול פסיקת הוצאות לטובת הצד שכנגד.
לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה.
ניתנה היום, ל' ניסן תשע"ה, 19 אפריל 2015, בהעדר הצדדים.