חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 23504-12-12 ימית צורית פיתוח וכבישים (1998) בע"מ נ' חברת קו צינור אילת אשקלון בעמ ואח'

תאריך פרסום : 25/07/2016 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
23504-12-12
19/07/2016
בפני השופטת:
סיגלית גץ-אופיר

- נגד -
תובעת:
ימית צורית פיתוח וכבישים (1998) בע"מ
עו"ד ירון טיקוצקי ואח'
נתבעות:
1. חברת קו צינור אילת אשקלון בע"מ מאיר הלר ואח'
2. יונה חדד ואחיו נכסים והשקעות בע"מ שלמה גורן ואח'

עו"ד מאיר הלר ואח'
עו"ד שלמה גורן ואח'
החלטה

1. לפני בקשה לאשר כי תידחה עדותו של העד יצחק אריעז מטעם התובעת, משיקולי צדק טבעי.

הטענות לעניין הפגיעה הנטענת בקו הנפט על ידי התובעת, מתבררות לפני בית המשפט השלום באשקלון, ודיון הוכחות נקבע לחודש 9/2016.

מתן העדות במסגרת תיק זה, עלולה לפגום בזכויותיו של העד במסגרת התיק המנוהל באשקלון, בו הוא משמש כצד להליך כנתבע.

2.הנתבעת 2 אינה מתנגדת לדחיית העדות.

3.הנתבעת 1 מתנגדת לדחיית עדותו של העד מהטעם שהטעמים המפורטים אינם מהווים עילה לדחיית עדותו, מה גם דחיית עדותו משמעותה הפרדה בין פרשת התביעה ופרשת ההגנה, זאת שעה שהדיונים נקבעו לפגרת בית המשפט על מנת לזרז את ברור התביעה

לטענת הנתבעת 1, זימונו של העד נתבקש עוד ביום 20.8.2015, בטענה כי העד אינו בשליטת התובעת, וכי מאז ועד עתה היה בידי העד זמן רב בידיעה כי הוא זומן, להגיש בקשה מתאימה.

עוד טוענת הנתבעת 1, כי הפסיקה הכירה בכך כי קיומו של הליך אזרחי מקביל והרצון שלא לחשוף את קו ההגנה קודם להליך הנוסף, אינה ערך בעצמה.

4.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות, ולחילופין- בבחירת התובעת לפעול לדחיית מועדי ישיבת ההוכחות כולן לאחר שמיעת ההוכחות בבית המשפט השלום שבאשקלון.

זימונו של העד היה ידוע לפני זמן רב, והעד היה חשוף לכך כי בהיעדר תצהיר עדות ראשית, ייתן עדותו בסמוך למועד שנקבע לישיבת הוכחות.

הגשת בקשה במועד סמוך למועדים שנקבעו לניהול ישיבת ההוכחות, יש בו משום שיהוי, שכן מצופה היה מהעד כי יפנה בבקשה מתאימה מיד עם קבלת הידיעה על זימונו למתן עדות.

ישיבות ההוכחות (3 ימי הוכחות!) קבועות לשבוע הקרוב, עדים זומנו, ומשמעות דחיית עדותו של העד, הינה פיצול שמיעת עדויות התובעת מעדויות הנתבעות.

למעשה, כי העובדות ידועות לצדדים זה מכבר, כשהרקע לתביעה מלפני מספר שנים. כל מסמך שיכול היה להיות מוצג- הוצג עד כה, וממילא לא תותר הוספת מסמכים נוספים שלא בא זכרם עד כה.

5.לפיכך, הבקשה להתרת דחיית מועד חקירתו של העד יצחק אריעז נדחית.

לחילופין, ככל שהצדדים יגיעו לכלל הסכמה, ניתן לדחות את ישיבות ההוכחות עד לאחר קיום ישיבת ההוכחות בבית המשפט השלום שבאשקלון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ