הצדדים לתביעה ולתביעה שכנגד בתיק זה הם שכנים המתגוררים בבניין אחד. הן בתביעה והן בתביעה שכנגד נתבעו סעד כספי בגין ליקויי בניה וירידת ערך וצווי עשה הנוגעים לאופי השימוש ברכוש המשותף בבניין. הצדדים הגישו חוות דעת הנדסיות באשר לליקויי הבניה וחוות דעת שמאיות הנוגעות לשווי השימוש ברכוש המשותף ולירידת הערך. בית המשפט מינה מומחה מטעמו לבדיקת הדירות, וניתנה חוות דעת הנוגעת לליקויי הבניה.
בפני בקשה למתן פסק דין חלקי בתביעה ובתביעה שכנגד. בשל העובדה שמדובר בתיק ישן מאד, שקלתי בכובד ראש האם ניתן ליתן כאן פסק דין חלקי, ובכך לצמצם את יריעת המחלוקת שתיוותר פתוחה למינימום ההכרחי. דא עקא, שנראה שמתן פסק דין חלקי לא ייעל את הדיון, ולהיפך, התנהלות זו עלולה להאריך במקום בו רצינו לקצר. כלשונו של בית המשפט "על אף שרעיון הפיצול נראה שובה לב בראיה ראשונה, סופו של דבר הנזק מיישומו עולה על התועלת ומביא להארכת הדיון, בחינת "דרך קצרה שהיא ארוכה" " (ת.א. (ים) 43849-02-13 עמותת נס לארץ ישראל נ' עמותת אכלו רעים (23.5.14) וכן ראה (ע"א (ת"א) 52154-01-12 לוינשטיין ינושבסקי ושות חברה קבלנית לבניה בע"מ נ' קיסטון ארה"ב – ישראל קירות תמך ועבודות תשתית והנדסה בע"מ (24.1.13).
המקרים בהם מצא בית המשפט לנכון לפצל את הדיון הם מקרים בהם ההכרעה במחלוקת הראשונה, עשויה להביא את ההליך לידי סיום, והצדדים לא יידרשו לבירור יתר המחלוקות, במיוחד אם אותן מחלוקות הן סבוכות או כרוכות בעלויות ניכרות, או שבירורן יצריך זמן רב. (ראה 36415-11-11 דורלם השקעות (1999) בע"מ נ' דלק נדל"ן – נכסים מניבים בע"מ (10.02.13).
לא זהו המקרה שבפני. למקרא הבקשה ברי כי אף אם תתקבל במלואה, לא ייתר הדבר את הצורך להכריע ביתר מחלוקות. בנסיבות אלה, אני דוחה את הבקשה.
יחד עם זאת, הגיעה השעה לקדם התיק. בהחלטתי מיום 19.1.16 הוריתי לצדדים להביע עמדתם בשאלת מינוי שמאי מטעם בית המשפט להביע עמדתו במחלוקות העומדות על הפרק שאינן בתחום מומחיותו של המהנדס אחי קליין.
הצדדים התנגדו למינוי, וביקשו שאכריע תחילה בבקשה לפסק דין חלקי. כעת משנדחתה הבקשה, אני מורה על מינוי יוסף גולדקלנג מרחוב בן גוריון 2, רמת גן (טל: 03-6135029) כשמאי מטעם בית המשפט. אני סבורה שמינוי שמאי כאמור עשוי לצמצם את הסוגיות השנויות במחלוקת בתביעות הכספיות בגין דמי השימוש וירידת הערך, ואף אם לא תושג הסכמה בעניין זה בעקבות חוות הדעת, יהיה בה משום סיוע לבית המשפט בהכרעה בסוגיות אלו.
בשכרו של המומחה יישאו התובע והתובעים שכנגד (משפחת אשוש) בחלקים שווים. להבטחת תשלום שכרו של המומחה, יפקידו התובע והתובעים שכנגד בקופת בית המשפט סך של 3,000 ש"ח עד ליום 6.3.16. המזכירות לא תשלח הודעת מינוי למומחה עד אשר יופקד סכום הפקדון.
המומחה יחווה דעתו בשאלות הבאות:
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.