חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 17529-09-12 דרך נ' מן ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
17529-09-12
8.7.2015
בפני השופטת:
אנה שניידר

- נגד -
התובע:
אשר דרך
הנתבעים:
1. אהרון מן
2. מעכל (מארק) לנגנר
3. דוד אלבום – עניינו הסתיים

פסק דין
 

 

 

הרקע והשתלשלות ההליכים המשפטיים

 

1. על פי כתב התביעה, שהוגש ביום 6.9.12, הנתבע 1 (להלן – אהרון מן), שהוא קרוב משפחה של התובע, הציע לתובע השקעה בנדל"ן בארצות הברית אשר, לפי טענתו, תוכל להעשיר את התובע ולהביא לו דמי שכירות בשיעור של % 18 לשנה.

 

2.לטענת התובע, אהרון מן וכן הנתבעים האחרים הציגו עצמם כאנשי עסקים וכמבינים בנדל"ן אמריקאי, בעלי ניסיון עשיר והצלחה משגשגת מאחוריהם, אשר מטרתם הינה דאגה להשקעות בטוחות עבור לקוחותיהם, בשימת דגש על סיוע לזוגות צעירים בתחילת דרכם (כמו התובע, שהיה בן 24 בעת הגשת התביעה).

 

התובע טוען כי הוסבר לו שכנגד השקעה של 40,000 $ ירכשו הנתבעים עבורו דירות בבולטימור ובפילדלפיה שבארצות הברית.

את הדירה הראשונה ימשכנו לצורך רכישת דירה נוספת, ועל ידי כך יקבל התובע דמי שכירות עבור שתי דירות, כאשר מההכנסה יופחת תשלום למשכנתא ולהוצאות, כך שלאחר 15 שנים יישארו בידי התובע שתי דירות נקיות ממשכנתא ומהתחייבות אחרת, ובינתיים ייהנה התובע מדמי השכירות הגבוהים.

 

3.התובע טוען כי על סמך המצג האמור חתם ביום 28.3.05 על הסכם לרכישת שתי יחידות דיור, נספח א' לכתב התביעה (להלן – ההסכם).

 

4.ההסכם נחתם בין התובע לבין שלושת הנתבעים , אשר מכונים בהסכם "המוכרים" , ומפאת חשיבות האמור בו לעניין התביעה - להלן ציטוט תוכנו של ההסכם:

 

"הואיל: והמוכרים פתחו חברה בארה"ב בשם m & l realty brokers שמטרתה לקנות דירות בפילדלפיה ובבולטימור ארה"ב, ולהשכירם לתושבי המקום, ולחלק את השכירות בין בעלי המניות של החברה (להלן - החברה).

והואיל: והמוכרים מעוניינים למכור מניות בחברה הנ"ל לקונים, ע"מ לקנות יחידות דיור עבור החברה, בתנאים כדלקמן.

והואיל: והקונים מעוניינים לקנות מהמוכרים מניות בחברה הנ"ל, בתנאים כדלקמן.

לכן הותנה והוסכם בין הצדדים כדלקמן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>