ת"א
בית משפט השלום צפת
|
17246-04-15
06/12/2016
|
בפני השופטת:
רבקה איזנברג
|
- נגד - |
תובע:
ח.א.א.
|
נתבע:
באסם שקייר
|
פסק דין |
1.פסק-דין זה ניתן על דרך הפשרה, לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד – 1984 וזאת מכוח הסכמת הצדדים כמפורט בפרוטוקול מיום 22.11.16.
המדובר בתביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לתובע-יליד 1987, כתוצאה מתאונה מיום 20.5.14 שארעה בעסקו של הנתבע. הנתבע הודה באחריותו לתאונה והצדדים הסכימו כי פסק הדין על דרך הפשרה יינתן בשאלת הנזק בלבד.
מומחה רפואי שמונה ע"י ביה"מ לבדיקת התובע קבע כי כתוצאה מהתאונה לא נותרה לתובע נכות בתחום האורתופדי, אלא רק נכות פלסטית בשיעור 10%.
2.כבר בראשית הדברים אדגיש, כי בעובדה שהצדדים הסכימו והסמיכו את בית המשפט להכריע על דרך הפשרה, יש להצביע על כל אחד מן הצדדים כמי שמבקש לסיים את הסכסוך בדרך של פשרה ולא בהכרעה שיפוטית חדה ונוקבת, אשר יהיו בה קביעות וממצאים חד משמעיים ביחס למי מהצדדים. בעניין זה כבר נקבע בפסיקה: "הסכמה זו מקפלת בתוכה את נכונותו של כל צד שלא לעמוד בתוקף על כל טענותיו בבחינת "יקוב הדין את ההר" ואת נכונותו של כל צד להטות אוזן קשבת לטענות חברו. המשפט מכיר בחשיבות ערך האמת, אך גם ביחסיותו של ערך זה. המשפט מתרחק מערכים מוחלטים ומחפש פשרה- המשקפת את מלוא המורכבות של הקיום האנושי- בין ערכים מתנגדים. דווקא החיפוש אחר ערכים ובהם החיפוש אחר האמת מביא את המשפט לצורך הדורש לאזן בין ערכים מתנגשים (ראה אהרון ברק- על משפט שיפוט ואמת, משפטים כ"ז (תשנ"ו) 11).
כבר נקבע כי פסיקת בית המשפט בהליך לפי סעיף 79 איננה מוגבלת לד' אמותיו של הדין המהותי אלא גם לעקרונות ושיקולים של מוסר, חירות, צדק, שלום ויישור הדורים" (ת"א (ת"א) 726247/06 סלקום ישראל בע"מ נ. בריטניה ישראל מעוף נכסים והשקעות בע"מ).
3.כפי שהובהר והוסכם על ידי הצדדים, פס"ד זה אשר ניתן על דרך הפשרה אינו מנומק. בעניין זה אזכיר את ההלכה כי מוטב שפס"ד על דרך הפשרה לא ינומק בשל מורכבות השיקולים העומדים בבסיסו ואשר אינם ניתנים למדידה ומשקל (ראה רע"א 3876/01 פלסט בע"מ נ. שיטרית, שם סקר בית המשפט את הבסיס להלכה זו).
4.לאחר שעיינתי בכל המסמכים שבתיק לרבות בתחשיבי הנזק שהגישו הצדדים, ומאחר שלאור הודאת הנתבע,הרי שאלת האחריות אינה שנויה עוד במחלוקת,אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע פיצוי בגין נזקיו העומדים ע"ס של 52,000 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך דין בשיעור של 15% בתוספת מע"מ וכן החזר אגרת ביה"מ.
בנסיבות העניין ומאחר שלא נשמעו הוכחות והתביעה הוכרעה על דרך הפשרה,ניתן פטור מתשלום יתרת האגרה.