ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
|
16760-04-13
12/12/2013
|
בפני השופט:
דפנה בלטמן קדראי
|
- נגד - |
תובעים:
1. נויה אפללו (פורמלי) 2. איל אפללו 3. ורד אפללו
|
נתבעת:
מדינת ישראל
|
פסק דין |
עניינה של תביעה זו בחיוב המדינה בפיצוי התובעים, בסך של 500,000 ₪, בגין רשלנות המיוחסת למזכירות בית משפט השלום בירושלים, מחמת שלא העמידה לעיון שופטי ההרכב, שדנו בערעור שהגישו התובעים על פסק דין של בית משפט שלום בעניין תביעת נזקי גוף, את תיק בית משפט השלום נשוא הערעור בו דן ההרכב, לרבות כתבי בית הדין בערעור וחוות דעת של מומחה נוירולוגי מטעם התובעים, אשר הוגשה במסגרת תביעתם בבית משפט השלום.
רקע עובדתי ודיוני
1.בשנת 2004, בעת היות התובעת 1 (להלן: "הקטינה"), כבת חצי שנה, נפלה היא מידי מטפלת במעון הילדים, וכתוצאה מכך נפגעה בראשה תוך שאובחן שבר דחיסה בצד ימין של מצחה. בעקבות כך, נותחה הקטינה במחלקת נוירולוגית בבית חולים לצורך החזרת העצם הדחוסה למקומה.
2. בשנת 2005, הגישו התובעים לבית משפט השלום בירושלים, תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף כנגד המטפלת במעון והנהלת המעון, בטענה כי האירוע אירע כתוצאה מרשלנותן אשר בגינה נותרו לקטינה נכויות רפואיות ותפקודיות. התביעה התבררה בתיק אזרחי 8815/05 (להלן: "התביעה").
3. בית משפט השלום, אשר דן בתביעה, הכריע בשאלת האחריות ובשאלת הנזק.
במישור הנזק, עמדו בפני בית המשפט חוות דעת נגדיות בתחום הפלסטי ובתחום הנוירולוגי, וכן חוות דעת מומחה בתחום הנוירולוגי שמונה מטעם בית המשפט.
בתחום הפלסטי ובגין צלקת שנותרה לקטינה בקרקפת, הוגשו לבית משפט השלום חוות דעת אלה:
חוות דעת מטעם התובעים שערכה ד"ר גולן, לפיה נותרה לתובעת נכות בשיעור של 15% בגין צלקת מכערת בקדמת הקרקפת.
חוות דעת מטעם הנתבעים, שערך ד"ר רוזנברג, לפיה נותרה לקטינה נכות בשיעור של 5% בגין צלקת שאינה מכערת, ושניתנת לתיקון בצורה כמעט מלאה שלא תותיר נכות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת