ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
12332-01-11
12/05/2015
|
בפני השופטת:
עדנה יוסף-קוזין
|
- נגד - |
תובעת:
עיריית פתח תקווה עו"ד אבינועם פרץ
|
נתבע:
צדוק אליעזר עו"ד דן פרטוש
|
פסק דין |
א. פתח דבר
1. התובעת הינה רשות מקומית ועניינה של תביעתה הוא פינוי וסילוק יד ממקרקעין המצויים ברחוב אנדרסן 5 בפתח תקווה. על המקרקעין שבמחלוקת מצוי דוכן לא פעיל לממכר מזון, אשר הופעל בעבר על ידי הנתבע ואמו.
ב. כתב התביעה
2. לטענת התובעת בכתב התביעה, במשך מספר שנים היא אפשרה לנתבע להפעיל דוכן ברחוב אנדרסן 5, פתח תקווה (להלן: "הדוכן"). לטענתה, החל משנת 1995 הנתבע אינו מחזיק ברישיון רוכלות כדין. כמו כן, החל מ- 02.01.07, הדוכן סגור, אינו מאויש ומהווה מפגע תברואתי, בטיחותי וחזותי. (סעיפים 4-5 לכתב התביעה).
3. לטענת התובעת, הנתבע הינו פולש ומסיג גבול במקרקעין ובהשארת הדוכן הסגור במקרקעין, גורם הנתבע להפרעה וסיכון לציבור העוברים והשבים. (סעיף 6 לכתב התביעה).
4. התובעת עתרה לצו לפינוי המקרקעין, סילוק ידו של הנתבע ו/או מי מטעמו מהם ולהשבת החזקה במקרקעין לידי התובעת. (סעיף 11.1 לכתב התביעה).
ג. כתב ההגנה
5. הנתבע טען בכתב ההגנה כי בשנות ה- 60, משפחתו הייתה בעלת עסק לממכר פלאפל באזור מעברות העולים, בשכונה הידועה כיום כשכונת עמישב. כאשר פונו המעברות בשלהי שנות ה- 60, התובעת פינתה את הורי הנתבע מחנותם בשכונת המעברות והבטיחה להעניק להם נכס חלופי, בו יוכלו להמשיך את עיסוקם ולהתפרנס מניהול דוכן. סמוך למועד בו פונתה מחנותה בשכונת עמישב, ניתן לאמו של הנתבע המבנה נשוא התביעה, ברחוב אנדרסן 5 בפתח תקווה, בו ניהלו הנתבע ואמו עסק לממכר פלאפל, בסמוך לבית הספר, חטיבת ביניים אחד העם. לאחר פטירת אמו, בתחילת שנות ה- 80, הנתבע החל להפעיל את המבנה כדוכן לממכר פלאפל באישורה של התובעת, אשר העניקה לו רישיון כדין.
6. לטענת הנתבע, במהלך שנת 2001 או בסמוך לכך, החל לפעול דוכן נוסף לממכר מזון בתוך בית הספר. הדוכן הנוסף פגע באופן קשה בפרנסתו של הנתבע ובמשך מספר שנים עמד דוכנו של הנתבע כמעט מיותם מכל לקוח, כאשר הנתבע פוקד את עסקו מידי יום ובקושי מצליח להתפרנס. לטענת הנתבע, ככל הנראה, התובעת העניקה את רישיון העסק לדוכן האחר במטרה לפגוע בפרנסתו ובעסקו של הנתבע ולגרום לו לעזוב. לאחר מספר שנים הנתבע חלה וכיום מצבו הבריאותי אינו מאפשר לו להפעיל את הדוכן.