- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
איוונוב נ' דהאן
|
ת"א בית המשפט המחוזי נצרת |
11954-01-16
17.1.2018 |
|
בפני השופט: שאהר אטרש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: ילנה איוונוב עו"ד שחאדה שחאדה |
הנתבע: אברהם דהאן עו"ד ויסאם דלאשה |
| פסק דין | |
התובעת עותרת למתן פסק דין הצהרתי לפיו ייקבע כי הסכם המכר שנערך ביום 29.08.13 בינה ובין הנתבע בעניין מכירת דירת המגורים שלה והסכם השכירות של הדירה הם הסכמים פיקטיביים חסרי כל תוקף. בנוסף מבקשת התובעת להורות לרשם המקרקעין למחוק את הערת האזהרה שנרשמה ביום 02.09.13 לטובת הנתבע.
רקע – ועיקר המחלוקת
-
ביום 29.08.13 נחתם בין התובעת לבין הנתבע "הסכם מכר" (להלן: "הסכם המכר" - נספח 3 לכתב התביעה), לפיו רכש הנתבע את זכויותיה של התובעת בדירה הנמצאת ברחוב לוי אשכול מספר 1175/5 בטבריה והידועה כגוש 15054 חלקה 54 תת חלקה 4 (להלן: "הדירה"). בהסכם המכר נקבע, כי התמורה בגין רכישת הדירה תהא בסך 200,000 ₪ (ראו: סעיף 8 להסכם המכר).
-
באותו יום (29.08.13) נחתם "הסכם שכירות בלתי מוגנת" (להלן: "הסכם השכירות" – נספח 4 לכתב התביעה) בין הנתבע לבין התובעת, לפיו שכרה התובעת מן הנתבע את הדירה החל מיום 01.09.13 ועד ליום 31.08.14. בין הצדדים הוסכם, כי "דמי השכירות החודשיים יעמדו על סך של 7,000 ₪ לחודש" (סעיף 8(א) להסכם השכירות).
-
התובעת טוענת, כי הסכם המכר נערך למראית עין וכי העסקה האמיתית בינה לבין הנתבע היא משכון הדירה תמורת הלוואה בלתי חוקית, שהלווה הנתבע לד"ר ראסם חאג' ז"ל (להלן: "ד"ר ראסם" או "המנוח") שהיה אז מעסיקה של התובעת.
לטענתה, גם הסכם השכירות פיקטיבי ותשלום "דמי השכירות" על ידי ד"ר ראסם היווה למעשה החזר של אותה הלוואה. בנוסף טוענת התובעת לביטול ההסכמים בשל פגמים בכריתתם - עושק, כפייה, טעות, הטעיה והעדר תום לב.
-
מנגד טוען הנתבע, כי הסכם המכר הנו הסכם כשר לחלוטין אשר דווח לרשויות המס. לטענתו, גם הסכם השכירות הוא בר תוקף. התובעת שילמה לנתבע את דמי השכירות באמצעות 12 המחאות. הנתבע מדגיש, כי הטענות בדבר מתן הלוואה לד"ר ראסם הן פרי דמיונה של התובעת.
עיקר טענות התובעת
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
