פלונית נ׳ שירותי בריאות כללית ואח׳
|
ת"א בית משפט השלום כפר סבא |
10730-06-19
31.5.2023 |
|
בפני השופטת הבכירה: הבכירה רחל קרלינסקי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: פלונית |
הנתבעים: 1. שירותי בריאות כללית 2. פרופ' קורונובסקי רן 3. פרופ' ערבות דן |
| פסק דין | |
-
תובענה זו הוגשה ע"י בתה של המנוחה, ילידת 1934 בטענה לרשלנות רפואית של הנתבעים בגין החלטתם שלא לבצע ניתוח לב למנוחה שנפטרה ביום 1.5.17.
בעוד שהתובעת טענה כי אף לא אחד מהנתבעים נאותו לנתח את אמה בעת שאושפזה בביה"ח ובחרו בטיפול שמרני, הנתבעים טענו כי ההחלטה שלא לנתח את המנוחה לאור מצבה הקשה הייתה סבירה בכורח הנסיבות.
הנתבעת 1 בעלים ואחראית על מרכז הרפואי בילינסון, הנתבעים 2-3 הם רופאי המרכז, הנתבע 2 הוא מנהל המערך לקרדיולוגיה והנתבע 3 מומחה בתחום ניתוחי הלב.
רקע
-
המנוחה, אלמנה מאז 1989, חשה כיממה טרם הגעתה למרכז הרפואי בילינסון (להלן- "ביה"ח") בכאבים בכתף וזרוע ימין אשר חלפו מעצמם ובמהלך הלילה חשה בבחילה קשה עם הקאות מרובות. בצהרי היום למחרת בוצע לה אק"ג בו נראו עליות ST בקיר תחתון, היא טופלה באספירין והפרין ונשלחה לביה"ח.
-
המנוחה אושפזה ביום 26.4.17 באבחנה של אוטם שריר הלב. במהלך האשפוז בוצע צנתור עקב אוטם חריף תחתון, במהלכו בוצעה הרחבה של החסימות באמצעות שלשה תומכנים.
-
לאחר בדיקת אקו לב ביום 27.4.17 אובחן כי כתוצאה מהאוטם נגרם חור אחורי במחיצה בין-חדרית בלב המנוחה (VSD).
-
אין חולק כי הצוות הרפואי בביה"ח החליט שלא לנתח את המנוחה מהנימוק שאינה מתאימה לניתוח לב בשל נתוניה הרפואיים וכן בשל סיכויי הצלחה נמוכים ועל כן הוחלט ביום 27.4.17 על המשך טיפול רפואי שמרני. ביום 29.4.17 לאחר נפילת המנוחה ממיטתה, בהתייעצות עם הנתבע 2 הוחלט במתן טיפול במורפיום ולא להחייאה. הואיל והתובעת התנגדה למתן המורפיום ולאחר שהציגה מינוי כאפוטרופוס, הטיפול בכך הופסק לבקשתה ביום 1.5.17.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>