תעודת הכשר והשיקולים המנחים את הנותנים אותה
|
בג"צ בית המשפט העליון |
7203-00
12.12.2001 |
|
בפני : 1. מ' חשין 2. א' ריבלין 3. מ' נאור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מעדני אביב אוסובלנסקי בע"מ עו"ד רשף חן |
: 1. מועצת הרבנות הראשית 2. דוד ורנר רב העיר חדרה 3. הוד מעולה בע"מ תשלובת הוד חפר עו"ד יהודה שפר |
השופט מ' חשין:
דין הוא בישראל: תעודת הכשר למיצרכי מזון )"תעודת כשרות" בשפת היומיום( מעניקים
אותה מועצת הרבנות הראשית או רב מקומי. על כך מסכימים הכל. ואולם מה שיקולים אמורים
להדריך אותם בעלי-הסמכות בהעניקם - או בסרבם להעניק - תעודת הכשר? ומה שיקולים
אמורים להדריך אותם בעלי-סמכות בשוקלם ביטולה של תעודת הכשר? ובכלל - תעודת הכשר
מהי, ועל מה נועדה היא להעיד? על שאלות אלו ועל שאלות נגזרות מאותן שאלות תיסוב
חוות-דעתנו שלהלן.
עיקרי העובדות שלעניין
2. שלושה המה מתדיינים לפנינו: הוד מעולה בע"מ תשלובת הוד חפר, המשיבה מס' 3 )הוד
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|