תא"מ
בית משפט השלום קריות
|
30722-01-15
11/06/2015
|
בפני השופט:
דאוד מאזן
|
- נגד - |
תובעת:
הכשרה חברה לביטוח בע"מ
|
נתבעת:
כלל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
בפני תביעת שיבוב.
רקע עובדתי;
התאונה אירעה בכיכר תנועה ובה היו מעורבים שני כלי רכב; משאית מ.ר. 85-259-52 (להלן: "המשאית"), בה נהג מר מולר סרגיי (להלן: "סרגיי") ורכב פרטי מ.ר. 34-626-23, בו נהגה גב' (אילת שי (להלן: "הרכב").
התובעת ביטחה את הרכב בביטוח מקיף, שילמה לגב' שי את הנזק שנגרם בעקבות התאונה והגישה תביעת שיבוב זו, כנגד מבטחת המשאית.
סכום הנזק לרכב עמד על סך 10,250 ₪, ששולמו על ידי התובעת למבוטחת והגישה תביעה זו, כאשר לסכום זה התווסף הפרש ריבית והצמדה והועמד על סך 11,000 ₪.
על הכיכר;
מעדויות שני הנהגים עולה, כי בכיכר קיימים שני נתיבים המאפשרים מעבר של שני רכבים מקבילים אחד לשני, האחד בנתיב הפנימי והאחר, בחיצוני. זו עובדה שאינה שנויה במחלוקת בין הצדדים.
נהגת התובעת העידה בפני, שנכנסה לתוך הכיכר, בנתיב השמאלי וביקשה לפנות שמאלה לכיוון מרפאת זבולון, הקדימה אותה, בנתיב הימני, המשאית ותוך כדי נסיעה בכיכר, הבחינה שהמשאית מתקרבת לכיוונה, בתגובה עלתה על הכיכר, בתקוה לברוח מהמשאית, אך המשאית, לגרסתה, פגעה בחלק הקדמי של רכבה.
נהג המשאית העיד שמדובר במשאית באורך 12 מ', פעם ראשונה הוא מגיע לכיכר זו, אישר שיש שני מסלולים בתוך הכיכר ואישר עוד, כי שני מסלולים בעת היציאה מהכיכר. הוסיף העד וציין, כי נכנס לכיכר ובכוונתו להמשיך ישר, רכב שהיה לפניו בלם וכתוצאה מכך גם הוא בלם ואו אז שמע רעשים של פגיעה, עצר על מנת לבדוק את פשר הרעשים והתברר לו שמדובר בתאונה.