תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
29640-04-15,3016-06-15
20/12/2016
|
בפני הרשם בכיר:
אבי כהן
|
- נגד - |
התובעת:
הכשרה חברה לביטוח בע"מ עו"ד דביר דמנד
|
הנתבעות:
1. עינב מזוז 2. ישיר חברה לביטוח בע"מ
עו"ד אלון רוזלס
|
פסק דין |
לפניי דיון מאוחד בשתי תביעות כספיות בסדר דין מהיר שעניינן נזקי רכוש בתאונת דרכים מיום 4.8.14:
-
תביעה בתא"מ 29640-04-15 (להלן – "תביעת הכשרה"): תביעה ע"ס 40,597 ₪ שהוגשה במקור ביום 19.4.15 ובהמשך הוגש ביום 6.3.16 כתב תביעה מתוקן, ע"י הכשרה חברה לביטוח בע"מ נגד גב' עינב מזוז ונגד ביטוח ישיר חברה לביטוח בע"מ.
-
תביעה בתא"מ 3016-06-15 (להלן – "תביעת ביטוח ישיר"): תביעה ע"ס 21,422 ₪ שהוגשה ביום 1.6.15 ע"י מר אלי מזוז וישיר איי.די.איי חברה לביטוח בע"מ נגד גב' מיטל דדון והכשרה חברה לביטוח בע"מ.
ארבעת הדיונים שנערכו בפניי:
-
ביום 9.2.16 נערך דיון ראשון. בדיון זה לא נשמעו ראיות, מאחר שלדיון לא התייצבה עדה אחת שהוזמנה מטעם הכשרה (התייצבו ב"כ שני הצדדים וכן גב' עינב מזוז ומר אלי מזוז מטעם ביטוח ישיר).
-
ביום 23.6.16 נערך דיון שני. גם בדיון זה לא נשמעו ראיות, ושוב באותן נסיבות כמו בדיון מיום 9.2.16.
-
ביום 8.12.16 נערך דיון שלישי. בדיון זה נשמעה עדותה של עדת הכשרה (גב' מיטל דדון, כנהגת רכב הכשרה) ואח"כ נשמעה עדותה של עדת ביטוח ישיר (גב' עינב אליהו, כנהגת רכב ביטוח ישיר). בתום הדיון הוחלט שהעד הנוסף מטעם ביטוח ישיר, שלא התייצב לדיון השלישי, יישמע בנפרד בדיון רביעי.
-
ביום 15.12.16 נערך דיון רביעי. בדיון זה נשמעה עדותו של עד ביטוח ישיר (מר חגי שוורץ זאב, עד ראיה ניטרלי). בתום הדיון סיכמו ב"כ הצדדים את טענותיהם בעל-פה.
מדובר בתאונה בצומת מרומזר בין שני רכבים מעורבים (רכב הכשרה ורכב ביטוח ישיר). הצומת הוא בצורת T כאשר כביש "הישורת" של הצומת הוא כביש מס' 4 ואילו "הרגל" של הצומת הוא כביש המוביל לקיבוץ לוחמי הגטאות. רכב הכשרה ביקש לחצות את כביש הישורת מדרום לצפון, ואילו רכב ביטוח ישיר ביקש לפנות שמאלה מכביש הישורת מכיוון צפון אל תוך כביש הרגל, פנייה שמאלה שחותכת את מסלול הנסיעה הנגדי (בו נסע רכב הכשרה) בכביש 4 מדרום לצפון.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת