תא"מ 26524-11-12 אלדן תחבורה בע"מ ואח' נ' עמידר,החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
26524-11-12
30.1.2015 |
|
בפני הרשם בכיר: אבי כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: אלדן תחבורה בע"מ עו"ד מושיק עובדיה |
הנתבעות: 1. עמידר- החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ 2. עיריית נצרת עלית עו"ד עוה"ד דויד ויניצקי עו"ד עוה"ד נדב קנימח |
| פסק דין | |
לפניי תביעה כספית ע"ס 32,643 ₪ שעניינה נזקי רכוש שנגרמו לרכבה של התובעת באירוע מיום 13.1.12 שבו נפל עץ אורן על הרכב בעת שהרכב חנה במגרש חנייה ציבורית מסודר ליד בניין מגורים ברחוב הגפן 719 בנצרת עילית. העץ כולו (על שורשיו) נעקר ממקומו בחלקה שכנה ונפל מלוא אורך וגודל גזעו, ענפיו וצמרתו על מגרש החנייה השכן, ושם פגע מלמעלה ברכב החונה, שלמרבה המזל היה בלתי מאויש ברגע המקרה.
מקריאת פס"ד זה ילמד הקורא, שבמדינת ישראל המודרנית של שנת 2015, קיימות רשויות ציבוריות נכבדות כמו שתי הנתבעות שלפניי, שלא מצליחות להסכים ביניהן מי משתיהן היא בעלת הקרקע שממנה נפל העץ המזיק ומי משתיהן אחראית כלפי הציבור לטיפול בעץ, למרות שמדובר בעץ גדול שהיה נטוע בקרקע הסמוכה לבנייני מגורים ולמגרש חנייה ציבורי בטבורה של עיר.
ביום 19.11.14 נערכה בפניי ישיבת הוכחות ממושכת, שבה נשמעו ראיות הצדדים. הישיבה הוקלטה כך שתמלול ההקלטה (מילה במילה) מהווה את פרוטוקול הישיבה (הפרוטוקול מחזיק 151 עמודים). בתום הישיבה הוחלט על הגשת סיכומי טענות בכתב, וכל הצדדים אכן הגישו סיכומיהם (הסיכומים האחרונים הוגשו ביום 19.1.15 ע"י התובעת – סיכומי תשובה שעל הגשתם הוריתי באופן מיוחד בהחלטתי מיום 16.1.15).
המחלוקות העולות מטענות הצדדים
-
באחריות של מי משתי הנתבעות מצוי העץ שנפל.
-
האם הוכחה רשלנות של הנתבעות או של מי מהן בכל הנוגע לנסיבות נפילת העץ.
הראיות שהוצגו
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>