תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
22830-12-16
06/12/2017
|
בפני השופט:
עדי סומך
|
- נגד - |
תובעים:
מוריס אלוש עו"ד רגב
|
נתבעים:
1. יהודה שניאור 2. כלל חברה לביטוח בע''מ
עו"ד שמלוב
|
פסק דין |
הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.
לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונת נזקי רכבי הצדדים אני קובע כי האחריות לתאונה במלואה חלה על הנתבע 1 שכן הוכח בפניי כי הגורם להתרחשות התאונה הינו יציאתו של זה מחנייה בצד הדרך ולא כל גורם אחר. אף אם ניקח את גרסתו המתייחסת לנסיעה ישרה בזמן התאונה, לא נוכל להתעלם מעדותו, שלא בא זכרה בהודעתו והיא שמטרים בודדים עובר לתאונה הוא יצא מהחניה ואז הבחין ברכב התובע הנוסע בנתיב הראשי אליו השתלב. עובדה זו לצד סתירות שעלו בעדותו ואף קרבת הכיכר למקום יציאת הרכב והמרחק הקצר שלטענתו גמע, מלמדים כי מדובר בקשר סיבתי מובהק בין היציאה מהחניה לבין התאונה. כך או אחרת, עדותו של נהג התובע הייתה אמינה עליי, היא הייתה קוהרנטית להודעתו ותאמה אחת לאחת את הנזקים בשני הרכבים. לא סביר ובוודאי שלא הגיוני שנהג התובע יתנגש ללא סיבה ברכב אשר נוסע מלפניו מרחק של כ100 מטרים לפחות כעדות הנתבע 1. יותר סביר שפעולה חריגה ולא צפויה היא זו שגרמה לכך. פעולה זו הוכחה בתור יציאה פתאומית של הנתבע 1 מהחנייה כאמור.
באשר לנזק שנתבע- התובע טוען כי תיקן את רכבו אך אין בידו להציג קבלה. מדובר במכשלה ראייתית שכן בית המשפט לא יודע לומר כמה בדיוק, אם בכלל, הייתה עלות התיקון והאם היא תאמה את סכום חוות הדעת שעל בסיסה מבוססת התביעה. על כן ובכדי שלא לפגוע בזכותו של התובע לפיצוי כלשהו, אני מתנה את תשלום הנזק הישיר (להבדיל משכר השמאי שמאושר על ידי) על פי התביעה בהצגת קבלת מקור של תיקון הרכב בפועל כאשר כל סכום עד לגבוה התביעה, יבוא בחשבון לצורך כך אך לא יותר מכך. אין מקום לפסוק בגין רכיב השבתת הרכב בהעדר כל ראייה מהותית לכך כנדרש.
אשר על כן, וכפוף לאמור, אני מורה כי הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובע את סך הנזק הישיר בגין התאונה בסך 11,078 ₪ ועלות שכ"ט שמאי מטעמו בסך 1,050₪, בצירוף הצמדה למדד מיום התאונה, שכ"ט עו"ד בשיעור 17.55, אגרת בית משפט ששולמה בפתיחת התיק ושכר העד מטעם התובעת כפי שנפסק בדיון.
הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
לנוכח החלטת יום 14.5.17 ניתן בזאת פטור מתשלום מחצית השנייה של האגרה...
ניתן היום, י"ח כסלו תשע"ח, 06 דצמבר 2017, בהעדר הצדדים.