- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רותם נ' עמיאל ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
73211-04
17.1.2010 |
|
בפני : חנה ינון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רפי רותם - בעצמו |
: 1. רפי עמיאל - נמחק 2. יגאל בן משה |
| פסק-דין | |
פסק דין
1. זוהי תובענה על סך של 175,000 ₪ שעניינה דרישה לפיצוי בגין טענה להוצאת לשון הרע שמקורה במכתב שנשלח לועדה פסיכאטרית אליה זומן התובע.
רקע עובדתי
2. התובע הינו קצין בצה"ל וקצין מודיעין ברשות המיסים, ביחידה הארצית לחקירות במחוז תל אביב, מזה 22 שנה, אשר שימש בעת הרלוונטית לתביעה, בשנת 2003, כממונה פרוייקטים באגף המודיעין של המכס.
3. הנתבע מס' 1 הינו עובד ציבור באגף המכס במשרדי מע"מ ומשמש בתפקיד של מנהל מחלקת חקירות בה.
4. הנתבע מס' 2 הינו אזרח שהועמד לדין והורשע בעבר בעברות של הברחת טובין ומתן שוחד לעובד ציבור, עובד מכס.
5. הנתבעת מס' 3, מדינת ישראל, הינה מעסיקתם של התובע ושל הנתבע מס' 1.
6. אציין כבר כעת, כי ביום 28.9.08 סולקה התביעה על הסף כנגד הנתבעים מס' 1 ו-3, בשלב קדמי המשפט, ועל כן, לא אדון בטענות התובע המתייחסות לנתבעים אלה.
7. עוד אציין כי התביעה הועמדה תחילה על סך של 350,000 ₪ כנגד שלושת הנתבעים, ובדיון מיום 19.5.09 צומצם סכום התביעה לסך של 175,000 ₪ כלפי הנתבע מס' 2 בלבד.
8. לטענת התובע, הנתבע מס' 1 שלח מכתב למנהל המכס, מר איתן רוב, אליו צירף מכתב שנכתב על ידי הנתבע מס' 2, מר יגאל בן משה, ממנו עולה כי התובע הינו עבריין, דברים אשר עולים כדי דברי לשון הרע כנגדו כמשמעותם בחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה – 1965.
(להלן:"החוק"; "הנתבע").
9. מנגד, טוען הנתבע כי מדובר בפרסום מותר על פי דין ובפנייה לרשות חוקרת על מנת שתבחן את תקינות החקירה אותה ערך לו התובע, ועל כן, דבריו חוסים בצל הגנת "תום הלב" על פי סעיף 15 לחוק.
ראיות הצדדים
ראיות התובע
10. התובע העיד בתצהירו ת/1 כי הינו עובד ציבור אצל הנתבעת מס' 3 באגף המכס במשרדי מס ערך מוסף, מזה 20 שנה, ובמועד הרלוונטי לתביעה, בשנת 2003, שימש כממונה פרוייקטים באגף המודיעין במחלקת החקירות של המכס.
11. בקליפת אגוז, אציין כי התובע העיד לגבי הנתבע מס' 1 כי ניצל בזדון כל הזדמנות שניתנה לו להכפיש את שמו בפני חבריו לעבודה, להציגו כמי שלוקה בנפשו, כאדם בעייתי, ואף המליץ להתרחק ממנו.
12. עוד העיד כי הנתבע מס' 1 הפיץ כנגדו דברי לשון הרע בשתי הזדמנויות שונות: האחת, בפנייתו אל לשכת הבריאות המחוזית בעניינו של התובע, וזימונו של התובע לועדה פסיכיאטרית, על אף שאין לו כל מומחיות בתחום הפסיכיאטריה.
13. לעדותו, התריע על אי סדרים במחלקת החקירות במכס, הן בחודש ינואר 2003 באמצעות מזכרים פנימיים, והן בחודש מרץ 2003, בעת אסיפת עובדים, והעלה טענות הקשורות בנתבע מס' 1 ובמר שמואל גונן שהינו ראש מדור חקירות במכס, בדבר חשדו כי אחד העובדים במחלקה מעביר ידיעות מהיחידה למכריו שהם עברייני מס ומבריחי מכולות סיגריות.
14. השנייה, לטיעונו בחודש מאי 2004 שלח הנתבע מכתב למנהל המכס מר איתן רוב, אליו צירף מכתב שנכתב על ידי מר יגאל בן משה, הנתבע, ממנו עולה כי התובע הינו, לכאורה, עבריין.
15. עוד ציין כי הנתבע הועמד לדין בעבר והורשע על ידי בית משפט השלום ברמלה בגין הברחת טובין ומתן שוחד לעובד ציבור- עובד מכס, וריצה עונש של 10 חודשי מאסר בפועל וכן נגזרו עליו 22 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
