תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
38835-04-10
15/09/2010
|
בפני השופט:
יאיר דלוגין
|
- נגד - |
התובע:
רוזה קושיאנסקי ע"י עורכי הדין הדר וילמן ודוד וילמן
|
הנתבע:
יפעת פדר ע"י עו"ד גולן בן צבי
|
פסק-דין |
פסק דין
התובעת הגישה נגד הנתבעת, תביעה שטרית לביצוע שיק על סך של 3,000 ₪, אשר נמשך על ידי הנתבעת להבטחת קיום הסכם שכירות, שעליו חתמה מול בנה של התובעת, מר שמעון גל, אשר השכיר לנתבעת את דירתו.
אין מחלוקת כי הצדדים קבעו שבמידה ומי מהם מתחרט על העסקה, ישולם לצד השני 3,000 ₪. אין מחלוקת בין הצדדים כי העסקה לא יצאה לפועל בשל דרישתה של הנתבעת לשלם את דמי השכירות לטובת תיק הוצל"פ, אשר נפתח כנגד בנה של התובעת ואשר בגינו הוטל עיקול על דירת הבן, בעוד האחרון סירב לדרישה זו.
אין מחלוקת כי העיקול היה קיים עוד בטרם נחתם הסכם השכירות וכי נסח טאבו שבו מופיע העיקול, הוצג לנתבעת בטרם חתימת ההסכם, אם כי הנתבעת אינה מאשרת כי היא הבחינה בהערה על העיקול שעל גבי הנסח או כי נושא העיקול עלה במו"מ.
המחלוקת המרכזית בין הצדדים נוגעת לשאלה, האם העיקול על הדירה חל גם על דמי השכירות שהייתה הנתבעת אמורה לשלם למר גל. הנתבעת טוענת שכן ואילו התובעת טוענת שעיקול על הדירה לא חל על דמי השכירות ועל כן דרישת הנתבעת לא הייתה לגיטימית.
כמו כן, אין מחלוקת כי עלה בידיו של מר גל להשכיר את הדירה לדייר אחר, אשר נכנס לדירה עד למועד שבו הייתה הנתבעת אמורה להתחיל את תקופת השכירות בה, כך שמר גל לא הפסיד דמי שכירות כלשהם, אם כי ייתכן ונגרם לו נזק בגין הזמן והטרחה שהיו כרוכים במו"מ מול הנתבעת. הנתבעת טוענת כי נוכח השכרת הדירה לשוכר אחר כאמור, דין התביעה להידחות בכל מקרה ולו בשל סיבה זו. התובעת טוענת מנגד כי יש לראות בסכום של 3,000 ₪ כפיצוי מוסכם ללא הוכחת נזק ועל כן, גם אם לא נגרם נזק, התובעת זכאית לסכום התביעה.
הצדדים הסכימו שבית המשפט יפסוק בדרך של פשרה, על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד – 1984, ללא נימוקים. בנוסף הסכימו הצדדים, כי בית המשפט יהיה רשאי לדחות את התביעה או לקבלה באופן חלקי.
לאחר שעיינתי בחומר הראיות והתרשמתי מטענות הצדדים ומכל המסמכים שלפני, החלטתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת, סך של 1,500 ₪ ובצירוף אגרת ההוצל"פ וכן אגרת בית המשפט והכל תוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לידיה. כל צד יישא בשכר טרחת עורך דינו.
תיק ההוצל"פ ייסגר על ידי באי כוח התובעת תוך 7 ימים מקבלת מלוא הסכומים שנפסקו לעיל. לא ישולמו הסכומים במלואם עד למועד הנ"ל, יישאו הם הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל והתובעת תהא רשאית להמשיך בהליכי הוצל"פ אך ורק לגביית הסכומים שנפסקו לעיל בפסק הדין ואשר לא שולמו.
המזכירות תדוור לצדדים.
ניתנה היום, ז' תשרי תשע"א, 15 ספטמבר 2010, בלשכתי.