חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 13631-01-09 פראן נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז חיפה ואח'

תאריך פרסום : 29/07/2015 | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
13631-01-09
21/07/2015
בפני השופטת:
ישראלה קראי-גירון

- נגד -
בעניין:
פואד פראן
ובעניין:
כונס נכסים רשמי מחוז חיפה
עו"ד ערן אטלס
החלטה
 

מבוא

 

1.בפניי בקשה שנייה של חייב למתן הפטר. את בקשתו הראשונה למתן הפטר ביקש החייב למחוק משהוברר במהלך דיון שהתקיים בפני כב' השופטת טאובר ביום 10.10.2013 כי לחייב נכס מקרקעין בכפר מעיליא.

בד בבד עם מחיקת הבקשה בהחלטה מיום 10.10.2013 ציינה כב' השופטת טאובר כי אם יגיש החייב בקשה חדשה יהיה עליו לגלם במסגרתה ולו במעט את שווי זכויותיו במקרקעין ואת גובה תביעות החוב.

 

2.ביום 28.10.2013 הגיש החייב בקשה להפחתת התשלום החודשי שעליו לשלם לקופת הכינוס וזו נדחתה בהחלטה מיום 3.3.2014. אז הוסבה תשומת ליבו של החייב לעובדה כי אינו מקיים חובותיו בהליך.

 

3.ביום 31.3.2014 הגיש הנאמן, עו"ד אטלס הודעה לפיה שווי נכס המקרקעין של החייב בכפר מעיליא במצב ריק לפינוי במכירה חופשית הינו 1,400,000 ₪, במכירה כפויה 900,000 ₪ ובאם מדובר בנכס תפוס 300,000 ₪. כמו כן הוערך שווי דמי שכירות ראויים לנכס בסך של 2,000 ₪ לחודש.

 

4.ביום 11.8.2014 הגיש החייב בקשה נוספת למתן הפטר תוך שהוא מציין כי לפרודתו זכויות בנכס במקרקעין ובפועל הוא זכאי רק למחצית שווי הזכויות בנכס.

בבקשתו ציין החייב את גילו, מצב בריאותו, משך שהותו בהליך והעובדה כי שווי תביעות החוב לאחר בדיקתן עומד על סך של 96,774 ₪. עוד נטען כי בקופת הכינוס הצטבר עד כה סך של 21,819 ₪.

לצורך מתן הפטר הציע החייב לשלם לקופה סך נוסף של 15,000 ₪.

 

5.ביום 2.11.2014 הגיש הנאמן תגובתו לבקשת החייב וטען כי בהתחשב בעובדה שהצעת החייב מגלמת תשלום נוסף של 30 תשלומים עתידים יש מקום להעתר לבקשה. זאת בהתחשב גם בגיל החייב, מצב בריאותו ומשך שהותו בהליך.

הנאמן ציין את גיל החייב (70) והעובדה שעם הפקדת הכספים יקבלו הנושים דיבידנד בשיעור 27%.

 

6.ביום 20.11.2014 הוגשה התנגדות נושה בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ לבקשת החייב. בהתנגדות צוין שלחייב שני נכסי מקרקעין. צוין כי סכום חוב החייב לנושה המתנגד הינו 92% מסכום החובות שאושרו וכי מדובר בהצעה נמוכה מאוד בהתחשב בנכסי החייב.

 

7.ביום 10.12.2014 התקיים דיון במעמד הצדדים לדון בבקשת ההפטר אליו זומנו הנושים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ