פר"ק 7056-10-14 באראט אחזקות ונכסים בע"מ ואח' נ' בנק מזרחי טפחות בעמ ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
פר"ק
בית המשפט המחוזי נצרת
7056-10-14
31.5.2015
בפני השופט:
עאטף עיילבוני

- נגד -
בעניין:
1. באראט אחזקות ונכסים בע"מ
2. באראט השקעות (2000) בע"מ
3. פנינת טליה בע"מ
4. עו"ד עמית לדרמן
5. מר אלכס באראט
6. גב' סיגלית אנטלר

עו"ד חובב ביטון ו/או נדב כנפו
ובעניין:
1. בנק מזרחי טפחות בע"מ
2. עו"ד ליאור מזור - כונס זמני
3. כלל חברה לביטוח בע"מ
4. בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ
5. בנק לאומי לישראל בע"מ
6. בנק אוצר החייל בע"מ
7. הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ
8. איי. איי. איתמר השקעות בע"מ
9. צים פיננסים בע"מ
10. זיגדון שלום
11. ש.צ. פיננסים בע"מ
12. מיכאל גרובר
13. רפאל ביטון
14. אר.בי.ביטון רפאל אחזקות בע"מ
15. רפאל דהן
16. עובדי החברה מיוצגים (רשימה מצורפת לבקשה)
17. כונס הנכסים הרשמי

עו"ד עדינה וייל
עו"ד גיל דן
עו"ד שי גרנות ו/או ישראל בכר
עו"ד סלומון ליפשיץ
עו"ד יונתן סונדרס
עו"ד בן ציון רזניק
עו"ד אבירן אביב
עו"ד אהרון נבון
עו"ד מעוז אופיר
עו"ד פלג מיכאל ממשרד פלג-סייג
עו"ד גלילה הורנשטיין ו/או אלון הורנשטיין
עו"ד בתיה שחר
החלטה
 
 

לפניי בקשה שהוגשה ביום 5.5.15 לאישור מכר ביחס לנכס מסחרי של החברה. הבקשה הוגשה במקור בהסכמת הנושה המובטח שלו רשומה משכנתה בדרגה ראשונה, בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ וכן בהסכמת הנושה המובטחת, חברת אר. בי. ביטון רפאל אחזקות בע"מ, שלטובתה רשומה משכנתה בדרגה שניה.

 

בהתאם להחלטה שניתנה ביום 23.10.14, פרסם הנאמן הזמנה להציע הצעות לרכישת פעילות ו/או נכסי החברה, אשר במסגרתה נקבע מועד להצעת הצעות עד ליום 2.12.14.

 

בדיון שהתקיים לפניי ביום 11.3.15 הובהר כי על הפרק עומדות שתי הצעות שמצדיקות קיום הליכי התמחרות על מנת להשיא את התמורה המוזרמת לקופה, ובעקבות אותו דיון ניהל הנאמן משא ומתן, שבסופו עמדו שתי הצעות מובילות לרכישת הנכס המסחרי: האחת, על סך 7,300,000 ₪ בתוספת מע"מ, שהוגשה על ידי מנג'ליין; והשניה, על סך 7,318,000 ₪ בתוספת מע"מ, שהוגשה על ידי אי. בי. ש. ד ניהול נכסים בע"מ (הרוכשת המוצעת בבקשה זו).

 

בהעדר פערים משמעותיים בין שתי ההצעות המובילות, הוחלט לקיים התמחרות, שמועדה נקבע ליום 30.4.15, אלא שביום ההתמחרות הודיע ב"כ מנג'ליין לנאמן כי אין בכוונת מרשתו לשפר את הצעתה ולפיכך נותרה ההצעה הגבוהה ביותר של הרוכשת כאן על סך 7,318,000 ₪ בתוספת מע"מ, כאמור.

 

בעקבות הגשת הבקשה, הוריתי למשיבים, לרבות הנושים המובטחים, להגיש את תגובותיהם לבקשה, ואכן אלה הודיעו כי בנסיבות המפורטות בבקשה, אין להם התנגדות לאישור המכר, בכפוף להבהרות כפי שפורטו בתגובותיהם.

 

בדיון שהתקיים לפניי היום, הודיע הנאמן כי לפני שלושה ימים, ביום חמישי האחרון, התקבלה באמצעות הפקס הצעה נוספת על ידי מציע חדש, מר דורון חיימוביץ, על סך של 7,518,000 ₪ בצירוף מע"מ, שאליה צורף שיק בנקאי בגין 10% מסכום ההצעה, היינו: 751,800 ₪.

 

במהלך הדיון שהתקיים לפניי היום, שיפרה הרוכשת את הצעתה לסך של 7,418,000 ₪, בצירוף מע"מ, ואילו המציע החדש, מר דורון חיימוביץ, שיפר את הצעתו לסך של 7,618,000 ₪, כך שהפער בין שתי ההצעות נותר עומד על 200,000 ₪.

 

הנאמן בטיעוניו ביקש לאשר את המכר לרוכשת המוצעת, בהתאם להסכם המכר שנחתם והוכפף לאישור בית המשפט, תוך השמת הדגש על אינטרס ההסתמכות של הרוכשת ועל העובדה שהמועד להגשת הצעות חלף זה מכבר, כך שיש להעדיף במקרה זה את סופיות ההליך על פני התוספת בהצעה, בייחוד לנוכח העובדה שלא מדובר בתוספת משמעותית.

 

הנושים המובטחים אשר בתגובתם הסכימו לבקשה, העדיפו במסגרת הדיון לפניי את ההצעה החדשה, וזאת בדגש למקסום התמורה שתוזרם לקופה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>