תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
11137-07
28/11/2011
|
בפני השופט:
נטע רות
|
- נגד - |
התובע:
שלומי שמאי עו"ד לפידור
|
הנתבע:
איתן ספקים לבתי מרקחת בע"מ עו"ד חיים פיצ'ון עו"ד עו''ד הילה הראל שמש
|
פסק-דין |
רקע כללי
1. בפנינו תביעתו של איש מכירות למוצרים רפואיים לתשלום פיצויי פיטורים והפרשי עמלות וכן תביעה שכנגד לתשלום פיצויים בגין גרם הפרת חוזה.
2. התובע הועסק בנתבעת כאיש מכירות, וזאת החל מיום 23.10.92 ועד ליום 23.8.07, עת הסתיימה עבודתו בנתבעת עקב התפטרותו
(ראה - נספח 1 לתצהיר התובע).
3. הנתבעת הינה ספק מורשה לרשתות השווק והיא רוכשת מוצרים רפואיים ומוצרי טבע ובריאות מיצרנים שונים ומשווקת אותם לרשתות הפארם ולבתי מרקחת.
במסגרת עיסוקה משווקת הנתבעת כ- 2,000 מוצרים שונים
(ראה - סעיף 1-2 לתצהיר מנהלת היבוא של הנתבעת - הגב' לימור דנון; להלן:
"הגב' דנון").
4. אין חולק על כך, כי לאחר תום עבודתו בנתבעת החל התובע עבודתו אצל אחד מספקיה של הנתבעת - חברת הומאוטריט (להלן:
"הומאוטריט").
ההתקשרות שבין הנתבעת כמפיץ לבין הומאוטריט כספק נמשכה משנת 2002 ועד לחודש 12/07 עת הודיעה הומאוטריט לנתבעת על הפסקת התקשרות.
5. במהלך תקופת עבודתו בנתבעת, התקדם התובע בתפקיד ובשכר והפך ברבות הימים למנהל המכירות של הנתבעת.
6. כ- 6 שנים לאחר תחילת עבודתו בחודש 8/98 חתם התובע על הסכם עבודה הכולל, בין היתר, התחייבות לשמירת סודיות (להלן:
"הסכם 98'").
מפאת חשיבותו של הסכם 98' להכרעה במחלוקת, מוצאים אנו לפרט את הוראותיו כדלקמן:
§ התובע התחייב להמנע משך תקופה של שנתיים מיום סיום עבודתו "ממגע מסחרי" כלשהו עם לקוחות/ ספקים הקשורים בקשרים מסחריים כלשהם עם הנתבעת.
§ התובע התחייב להמנע משך תקופה של 3 שנים מסיום עבודתו בנתבעת ממגע מסחרי מול חברות מתחרות.
§ התובע הצהיר כי הוא ישמור על כל מידע הכולל סודות מקצועיים ומסחריים של הנתבעת או חברות הקשורות אליה, ובכלל אלה - ידיעות על ציוד ופרטיו, ספקים, אמצעי שווק, מחירים, מידע על לקוחות, קשרי ודרכי מסחר - וכל אינפורמציה וידע הנוגעים לכל אלה.
§ ההתחייבות התובע לסודיות התיחסה לכל מקום בארץ או בחו"ל במשך כל תקופת עבודתו בנתבעת ובמשך תקופה נוספת של 3 שנים מסיום עבודתו אצלה.
§ התובע אף נתן הסכמתו לכך שאינפורמציה או מסמכים הנוגעים לעניינים הנזכרים למעלה, ינהגו בהם כאילו הם סודיים.
עוד נכתב בהסכם 98' לאמור:
"העובד מצהיר בזאת מבלי לפגוע באמור לעיל, כי כל האינפורמציה והמסמכים בקשר עם רשימת הלקוחות, מחירי החברה, הצעות מחיר שהוכנו, דרך הכנתן, מידע פיננסי בגין החברה ושיטות העבודה של החברה, הן מאושיות התחייבות זו.
העובד מצהיר בזאת כי ידוע לו כי כל גילוי אינפורמציה, ידע ו/או מסמך או חלק הימנו יגרום לחברה נזק שאינו ניתן לאמידה כעת הן במישור הכספי והן במישור האישי".
ראה - נספח ד' לתצהיר הגב' דנון.