מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תל"א 1132-82 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תל"א 1132-82

תאריך פרסום : 29/08/2011 | גרסת הדפסה
תל"א
בית המשפט המחוזי חיפה
1132-82
28/08/2011
בפני השופט:
ישראלה קראי-גירון

- נגד -
התובע:
חנה נוימן
הנתבע:
1. האפוטרופוס הכללי מחוז חיפה והצפון
2. מרווין טיימונס - 22 אח'
3. ד"ר רפאל צבי אהרונסון

פסק-דין

א.        מבוא

1.         בתביעה זו, אשר הוגשה ביום 31.5.09, מתבקש בית המשפט לדון בתוקפו של שטר מתנה מיום 28.12.1949 (להלן: "שטר המתנה"). שטר זה ניתן על ידי מר הלל חייקין (להלן: "מר חייקין") למר דב בר אהרונסון (להלן: "מר אהרונסון").

2.         המבקשת והמשיב מס' 4 (המשיב הפורמלי), ד"ר רפאל צבי אהרונסון, שהוא אחיה, הינם היורשים היחידים של מר אהרונסון אשר נפטר ביום 7.5.96, זאת על פי צוואתו, נספח א' לתביעה.

            ד"ר רפאל צבי אהרונסון, אחי המבקשת, לא התייצב לדיון בתביעה זו ולא הגיש מסמכים כלשהם.

3.         המבקשת טוענת בבקשתה כי בשטר המתנה נתן מר חייקין למר אהרונסון ללא תמורה, ורק משום שזה היה שומר המצוות היחיד שנותר מבני המשפחה בדורו, זכויותיו במגרש הנמצא במושבה מגדל ומספרו 18 (במקור 910) בגוש 15513 הרשום בספר 15 דף 2 במרשם המקרקעין הישראלי (להלן: "המגרש").

            עוד טוענת המבקשת כי בדיקה פשוטה במרשם המקרקעין מגלה כי שטר המתנה דן בחלקה 23 בגוש 15513 ולא בחלקה 18, וכן נפלה טעות סופר בשטר.

            המבקשת עותרת בבקשה למתן צו אשר יצהיר כי שטר המתנה תקף, ובהתאמה יש להורות לרשם המקרקעין להסיר צו הניהול שנרשם על ידי האפוטרופוס בלשכת רישום המקרקעין על המגרש ולהורות לרשם לרשום הזכויות במגרש (מספר 23 ולחילופין מס' 18) על שמה ועל שם אחיה המשיב הפורמלי.

4.         המבקשת טוענת בבקשתה כי מר חייקין נפטר מבלי שהותיר אחריו יורשים ידועים ובהתאמה ביום 24.1.83 ניתן בבית המשפט המחוזי בחיפה, לבקשת המשיב 1 (להלן: "האפוטרופוס הכללי"), צו ניהול על המגרש (להלן: "צו הניהול").

            בהתאמה נרשמה בלשכת רישום המקרקעין הערת ניהול על המגרש.

            בשלב מאוחר יותר כפי שיובהר להלן נתגלה כי למר חייקין הייתה יורשת, אישתו גב' מיני חייקין ז"ל.

5.         עוד טוענת המבקשת כי צו הניהול ניתן ללא ידיעת מר אהרונסון וזה נפטר ביום 7.5.96 מבלי שזכויותיו במגרש על פי שטר המתנה נרשמו.

6.         כאמור המשיב הפורמלי לא התייצב לדיון בבקשה.

            רשם המקרקעין הודיע כי יכבד כל החלטה שייתן בית המשפט ובהתאמה ביקש להיות פטור מתהליכים בתיק זה ובקשתו נעתרה.  ביום 22.4.09 ניתן פסק דין חלקי המורה על מחיקת רשם המקרקעין מהבקשה.

7.         שניים הם המתנגדים לבקשה: האפוטרופוס הכללי, ועשרים ותשעה יורשי המנוחה גב' מיני חייקין, אישתו של מר חייקין ז"ל שקובצו יחדיו ומהווים ביחד ולחוד את המשיב מס' 2 לבקשה.

            טענות המשיבים הן כדלקמן:

            I           דין הבקשה להידחות משום שהמבקשת לא נקטה ההליכים המקדמיים הנדרשים

                           על פי סעיף 15 לחוק האפוטרופוס הכללי התשל"ח - 1978 (להלן: "החוק")

ותקנותיו ולא הגישה בקשת שחרור הנתמכת בתצהיר.

נטען כי עניין זה דרוש במקרה דנן כי למבקשת אין זכות קניינית בנכס אלא לכל היותר טענה לקיומה של התחייבות חוזית, ויש לאפשר לאפוטרופוס לבדוק הטענות לעומק, ובזהירות, בטרם יובא העניין להכרעה שיפוטית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ