תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
37188-06-11
17/01/2013
|
בפני השופט:
כוכבה לוי
|
- נגד - |
התובע:
1. מרדכי נסים 2. ניסים רחל
עו"ד לבקוביץ לביא נמרוד
|
הנתבע:
אמיר חמיאס עו"ד אביחי ורדי
|
פסק-דין |
כללי
1. בפני תביעה כספית לתשלום הסך של 75,000 ש"ח אותה הגישו התובעים רחל ומרדכי ניסים (להלן: "התובעים") כנגד אמיר חמיאס (להלן: "הנתבע") בעילה חוזית כספית ונזיקית, להשבת הסך האמור כפיצויי השבה בשל נזקים שגרם להם הנתבע בהפרתו התחייבויות חוזיות שהיו בינם לבינו לרבות מכירת ציוד החנות שרכשו התובעים, בשם התובעים על-ידו ללא היתר התובעים ושלא על דעתם.
מסכת עובדתית
2. ביום 30.5.10 חתמו התובעים והנתבע על זכרון דברים על פיו הסכימו הצדדים כי הנתבע ימכור לתובעים מחצית מעסקו לממכר ירקות ופירות ברח' עוזיאל 92 ברמת-גן על כל התכולה שבו בשווי 87,000 ש"ח.
אין מחלוקת כי התובעים רכשו מחצית חלקו של הנתבע בחנות כאמור.
אין גם מחלוקת כי בעקבות רכישה זו נותר השותף מר רצאבי ירדן כשותף של התובעים להפעלת החנות .
המחלוקת כפי שתפורט להלן נסבה סביב שאלת הידיעה וההסכמה למכירת העסק לאחר מכן למר יורם חן על ידי הנתבע, ושאלת חלוקת נטל התשלומים המוטלים על העסק וסכומי החובות שנותרו בגין דמי שכירות ותשלומים לרשויות.
טענות התביעה
3. לטענת התובעים, הם חתמו על זכרון דברים עם הנתבע ביום 6.6.2010 בגידרו הוסכם כי הנתבע מוכר להם מחצית מעסקו לממכר ירקות ופירות על כל תכולתו תמורת 87,000 ש"ח. ולמניעת ספיקות - תמורת המחצית, שילמו התובעים לנתבע את הסך של 87000 ש"ח , זאת להבדיל מטענה אפשרית על פיה מתייחס התשלום לחלק אחר של העסק.
4. הנתבע הציב תנאי בל יעבור מבחינתו, כך לפי טענת התובעים, כי מכירת החנות תהיה תוך צירוף השותף מר רצאבי שמצידו לא ישתתף בעלות קניית העסק או בכל הוצאה אחרת, אלא ישתתף רק ברווחים שיהיו לחנות זאת בתמורה לכך שיעזור בהפעלתה וניהולה השוטף של החנות.
5. לטענת התובעים נקב הנתבע בסכום למכירת חלקו בעסק בהתבסס על המוניטין הטוב של החנות והעובדה שלחנות הכנסות ורווחים נאים לטענתו.
6. מבחינת התובעים, הסכומים ששולמו לנתבע במעמד החתימה על זכרון הדברים, שולמו בעבור הזכות להפעלת חנות הירקות לתקופה שלא תפחת משנה וכן בעבור הציוד המלא והמקיף שנדרש להפעלתה.
7. לאחר הרכישה הפעילו התובעים את החנות יחד עם השותף לתקופה של כארבעה חודשים החל מיום 22.6.2010 ועד ליום 17.11.2010.
8. במהלך הפעלת החנות גילו התובעים סתירות רבות בהבטחות והמצגים שניתנו להם על-ידי הנתבע. לטענתם לא הניב העסק הכנסות ורווחים כמובטח וכמצופה. בפועל צבר העסק לטענתם חובות עצומים שנזקפו לחובתם בחשבון הבנק ואצל צידי ג.
9. בנוסף גילו התובעים, לטענתם, כי הנתבע הותיר אחריו חובות לחברת החשמל, חובות ארנונה ומים והתובעים נאלצו לשלם מכיסם אצ חובות הנתבע בסך
2,683 ש"ח כדי להמשיך ולהפעיל את החנות.
10. משפנו התובעים אל הנתבע, לטענתם, לצורך הסדרת חובותיו, הבטיח הנתבע כי יתקזז עימם בהמשך וביקש מהתובעים לשלם את כל החשבונות בעצמם. עד היום טרם הושבו לתובעים כספים אלה.
11. לטענת התובעים, החליט השותף, כי ייטב לו לוותר על כל זכות שהיתה לו בחנות תוך שאינו פורע את חובותיו כלפי התובעים ונעלם.
12. עוד טוענים התובעים, כי לנתבע היה מידע רב אודות מצבו הכלכלי הרעוע של השותף ומתוך ניסיון לחלצו מצרותיו, "חייב" את התובעים להכניסו כשותף ובכך למעשה חרץ הנתבע את גורל העסק עוד טרם פתיחתו.
13. התובעים החליטו להקפיא את הפעילות בחנות הירקות באופן זמני וגייסו הלוואות בנקאיות בסך כולל של כ-150,000 ש"ח לצורך החייאת העסק.
14. ביום 1.1.2011 התברר לתובעים , לטענתם באקראי ,ועל דרך המקרה כי הנתבע פלש לחנות הירקות והחל להפעילה באמצעות אדם בשם יורם חן שהחל מנהל את החנות וכל זאת תוך החלפת כל המנעולים המצויים בחנות ובכך מנע כניסת התובעים לחנות.
טענות ההגנה
15. לגירסת הנתבע , הוא ומר ירדן רצאבי, שותפו (להלן:"השותף"), הקימו יחד חנות לממכר ירקות ופירות ברח' עוזיאל 92 ברמת גן (להלן: "החנות") כאשר כל אחד מהם היה בעלים של 50% מהחנות.