פסק-דין בתיק ע"פ 40766/07
|
ע"פ בית המשפט המחוזי ירושלים |
40766-07
21.1.2008 |
|
בפני : עוני חבש - ס. נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סמאני מוגאס ת.ז. 309615169 עו"ד עמית שגב |
: מדינת ישראל עו"ד פרקליטות מחוז ירושלים |
| פסק-דין | |
פתח-דבר
1. ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתעבורה בירושלים (כב' השופט י' ריבלין), מיום 25.11.07, בתיק ת 9354/07 - במסגרתו הורשע המערער, בהיעדרו, בביצוע עבירה של נהיגה בשכרות, לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה, תשכ"א - 1961, לאחר שאותר בליטר אוויר נשוף שלו אלכוהול בשיעור של 608 מיקרו-גרם.
בית משפט קמא השית על המערער העונשים הבאים: שנתיים ומחצה פסילה בפועל (אותם החל המערער לרצות), 3 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים וקנס בשיעור של 2,000ש"ח.
טענות הצדדים לערעור
2. סנגורו של המערער הלין על דחיית בקשתו לביטול פסק הדין בעניינו של המערער. לדבריו, לא התייצבו הוא ומרשו לדיון בבית משפט קמא, מחמת "טעות טכנית גרידא". הרי המערער לא קיבל זימון למועד ההוכחות על ידי מזכירות בית המשפט משום שמועד ההוכחות נקבע במהלכה של ישיבת ההקראה בעניינו. סנגורו דאג ליידעו בדבר המועד הקבוע, בעל פה. בדיעבד הסתבר, כי הסנגור טעה ברישום המועד כאשר ציין ביומנו את יום ה-25.12.07 כמועד הקבוע תחת יום ה-25.11.07, אשר נקבע בפועל. לדידו, טעות שכזו מהווה משום "סיבה מוצדקת" להיעדרות מן הדיון, בהתאם לעיקרי סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב - 1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי"). הסנגור ביקש לציין, כי חלק הארי של עדי התביעה לא הגיע למועד ההוכחות האמור, כך שלא הייתה מניעה לבטל פסק הדין שניתן בעניינו של המערער. מכל מקום, כשגילה הסנגור דבר נתינתו של פסק הדין, בעניינו של מרשו, פנה לבית משפט קמא בבקשה לבטלו, אך בקשתו נדחתה.
3. ב"כ המשיבה התנגד לערעור. לדידו, התייצבות לדין פלילי הנה חובה ולאו רשות. כשנקבע המועד להקראתו של כתב האישום, בעניינו של המערער, היה עליו להתייצב בבית משפט קמא. תחת זאת בחר המערער לסמוך על סנגורו, אשר התייצב בפועל בעצמו, במקום המערער ובשמו. אילו התייצב המערער, כנדרש, היה מקבל העתק פרוטוקול הדיון וכך היה מודע למועד הנכון, אשר נקבע לצורך ישיבת ההוכחות. ב"כ המשיבה הפנה לרע"פ 9142/01 ככל שנוגע הדבר לחובת התייצבותו של נאשם ולחריגים הקבועים בסעיף 130 לחוק סדר הדין הפלילי, המתירים ביטולו של דיון, אם הייתה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו.
דיון
4. אכן, וכשם שציין ב"כ המשיבה, משנקבע מועד לדיון בהליך פלילי, במעמדו של הנאשם או בא-כוחו, אחראים אלה להתייצבות במועד הקבוע. טעות ברישום המועד של מי מהם, כשם שנטען בענייננו, אינה עילה טובה דיה לשם ביטולו של ההליך, אשר קוים בהיעדרם. בית המשפט העליון הבהיר הדבר ברע"פ 9142/01 איטליא ואח' נ' מדינת ישראל, פ"ד נז(6) 793, 803 (פסקה 8) כלהלן:
"...על מנת לשכנע את בית המשפט כי יש עילה טובה לביטול פסק הדין, ולהניע את גלגלי המערכת השיפוטית מחדש, האפשרות האחת היא שהמבקש יראה כי יש נימוק של ממש לאי התייצבותו לדיון. שכחה של מועד הדיון לבדה, אפילו אם אירעה בתום לב, אינה יכולה להצדיק אי הופעה לדיון... דין דומה יחול לגבי טעות משרדית של עורך הדין המייצג נאשם או לגבי טעות הנובעת מחוסר תשומת לב של הנאשם עצמו. יחד עם זאת, כאמור, גם בנסיבות אלה, אם מוכיח המבקש... שאי היעתרות לבקשתו עלולה לגרום עיוות דין, דין בקשתו להתקבל... לדוגמה... עולה באופן חד משמעי כי בתאריך שבו מיוחסת לו עבירת תנועה כלל לא שהה בתוך גבולות המדינה".
במקרה דנן, זומן המערער כדין למועד ההקראה בעניינו, באמצעות הדו"ח שקיבל, בו במועד ביצוע העבירה. המערער בחר שלא להתלוות לסנגורו לישיבת ההקראה הקבועה, הגם שהיה עליו לעשות כן. בכך גילה המערער דעתו, כי סומך הוא על בא כוחו והגם שהייתה זו טעותו של הסנגור כנטען, אין למערער להלין כעת - אלא על עצמו בלבד.
5. סיכומם של דברים - דין הערעור להידחות. המערער ישלם הקנס בשני תשלומים שווים ורצופים, כאשר הראשון ישולם ביום 20.2.08 והשני ביום 20.3.08. לא שולם איזה מן התשלומים, תעמוד יתרת הקנס לפירעון מיידי.
ניתן היום, י"ד בשבט תשס"ח (21 בינואר 2008), בהעדר.
המזכירות תמציא העתקים לב"כ הצדדים .
|
עוני חבש, שופט ס. נשיא |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חיפוש עורך דין לפי עיר
אזור המרכז
עורך דין ב תל-אביב עורך דין ב רמת-גן עורך דין ב בני ברק עורך דין ב פתח תקווה עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב רחובות עורך דין ב נס ציונה עורך דין ב מודיעין עורך דין ב הרצליה עורך דין ב חולון עורך דין ב קרית אונו עורך דין ב רמלה עורך דין ב קריית אונו עורך דין ב בת ים עורך דין ב גבעת שמואל עורך דין ב אזור עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב עמק חפר עורך דין ב מודיעין מכבים רעות עורך דין ב מודיעין רעות עורך דין ב סביון עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב שוהםאזור הצפון
עורך דין ב חיפה עורך דין ב עפולה עורך דין ב קרית אתא עורך דין ב נהריה עורך דין ב ראש פינה עורך דין ב קרית שמונה עורך דין ב מושב מגדים עורך דין ב מושב ציפורי עורך דין ב סח'נין עורך דין ב עכו עורך דין ב עמק הירדן עורך דין ב נשר עורך דין ב קרית ביאליק עורך דין ב מגדל העמק עורך דין ב קיבוץ לוחמי הגטאות עורך דין ב קיסריה עורך דין ב טבריה עורך דין ב כפר ראמה עורך דין ב אור עקיבאאזור הדרום
עורך דין ב באר שבע עורך דין ב אשדוד עורך דין ב אשקלון עורך דין ב באר טוביה עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב ניר הבנים עורך דין ב ערד עורך דין ב קיבוץ זיקים עורך דין ב נתיבות עורך דין ב קרית מלאכיאזור השפלה והסביבה
עורך דין ב יבנה עורך דין ב אשדוד עורך דין ב רחובות עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב מודיעין עורך דין ב באר יעקב עורך דין ב גדרה עורך דין ב כפר רותירושלים והסביבה
עורך דין ב ירושלים עורך דין ב מודיעין עורך דין ב בית-שמש עורך דין ב מבשרת ציון עורך דין ב גיזו עורך דין ב גבעת זאב עורך דין ב נווה אילן עורך דין ב קרני שומרון עורך דין ב שורשאזור השרון והסביבה
עורך דין ב נתניה עורך דין ב הרצליה עורך דין ב רעננה עורך דין ב חדרה עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב הוד השרון עורך דין ב אבן יהודה עורך דין ב בנימינה עורך דין ב חריש עורך דין ב קיסריה עורך דין ב קדימה עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב תל מונדיהודה ושומרון
עורך דין ב בית אריהאילת
עורך דין ב אילתהצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.