פסק-דין בתיק הפ 1429/05 - פסקדין
|
ה"פ בית המשפט המחוזי בתל אביב |
1429-05
23.1.2006 |
|
בפני : יהודה זפט - סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. שירותי חשמל ואלקטרוניקה אויס בע"מ 2. תדיראן אמפא שיווק ושירות בע"מ עו"ד שבתאי מיכאלי עו"ד נועה ספוזניק |
: צחי בדש עו"ד עופר גרינפלד |
| פסק-דין | |
רקע
מבקשת 1 (להלן: "אויס"), עוסקת במתן שירותי אחזקה ותיקונים למכונות כביסה, מייבשי כביסה, מדיחי כלים, תנורי בישול ואפייה, כיריים ושואבי אבק המיובאים ו/או משווקים על ידי אלקטרו - ויסטה בע"מ והוא בעלת הרשאה למתן שירות תיקונים למוצרי AEG בישראל.
בסמוך לאוקטובר 2002, רכשה תדיראן אמפא בע"מ את מניותיהן של אויס ואלקטרו ויסטה בע"מ, ובסמוך העתיקה אויס את משרדיה מאזור התעשייה שברעננה למשרדיה של תדיראן אמפא שיווק ושירות בע"מ (להלן: "תדיראן אמפא") ונתייתר אצלה הצורך במספרי הטלפון ששימשו אותה ברעננה.
מאחר ומספרי הטלפון של אויס ברעננה, הופיעו על תעודות האחריות שצורפו למוצרי AEG ששווקו עד אז, הותירה אויס את קווי הטלפון שמספרם 7448112 - 09 ו - 7448134 - 09 (להלן: "קווי הטלפון") פעילים למשך שישה חודשים, באופן שהמתקשר היה מקבל הודעה על כך שמספר הטלפון של אויס הוחלף והשיחה הייתה מועברת למוקד השירות של תדיראן אמפא. למשך תקופה של שלושה חודשים לאחר מכן, נותרה רק הודעה שכללה את מספר הטלפון של תדיראן אמפא. ככל הנראה, לאחר תקופה זו ויתרה אויס על קווי הטלפון באופן שאלו חזרו למאגר הפנוי של בזק בע"מ (להלן: "בזק").
המשיב, צחי בדש, עוסק אף הוא במתן שירותי אחזקה ותיקון מוצרי חשמל ביתיים. כשנודע לו סמוך לאוקטובר 2005 על העתקת פעילותה של אויס לנתניה ועל התפנות קווי הטלפון, התקשר עם בזק בהסכם, לפיו הוקצו קווי הטלפון בשירות עקוב אחרי לשימושו, באופן שכל המתקשר לקווי הטלפון מתוך כוונה לקבל שירות מאויס, מגיעים לקו טלפון בעסקו של המשיב.
בנובמבר 2005 נודע למבקשות שקווי הטלפון משמשים את המשיב המתחזה בפני המתקשרים לקווי הטלפון להיות אויס, ועל כן, מינו את מר מוטי חייס לברר העניין.
ביום 15.11.05 התקשר מוטי חייס לאחד מקווי הטלפון שמספרו 7448134 - 09 ונענה על ידי מירב משירות זהב, אשר מסרה לו שאויס אינה קיימת עוד וכי אין כיום נציג מורשה של AEG בארץ. עוד הוסיפה, שהם חברת שירות שלקחה את קווי הטלפון לאחר שאויס סגרו את עסקם.
ביום 16.11.05 הגיע מר מוטי חייס לבניין מגורים ברח' זלמן ארן 45 בחולון, כתובת שנמסרה לו על ידי מירב משירות זהב, רכש חלק של מדיח AEG וקיבל חשבונית מס על שם שירות זהב, צחי בדש.
ביום 30.11.05 התקשר מוטי חייס לקווי הטלפון ובשניהם הייתה הודעה המבקשת מהמתקשר להשאיר הודעה במשיבון.
בשיחות טלפוניות שקיים מר מוטי חייס עם המשיב ומירב, באמצעות קווי טלפון אחרים, סיפרו אלה למר מוטי חייס שאויס הפסיקה לפעול ואין כיום נציג מורשה מטעם AEG בישראל.
ביום 1.12.05 פנה יהושע גורן, מנהל מותג AEG באלקטרו ויסטה בע"מ, אל המשיב ודרש ממנו לחדול מלעשות שימוש בקווי הטלפון. המשיב דחה דרישה זו בטענה שאין פסול בשימוש בקווי הטלפון.
בתובענה שלפני, עותרות המבקשות ליתן צווים קבועים כדלהלן:
1. צו האוסר על המשיב לעשות שימוש בקווי הטלפון.
2. צו האוסר על המשיב לעשות שימוש בקווי טלפון אשר היו ו/או יהיו בשימוש המבקשות.
3. צו האוסר על המשיב להטעות ו/או לעשות כל דבר העלול להטעות ו/או ליתן פרטים מטעים ו/או כוזבים לצדדים אחרים, בכל הקשור למבקשות ו/או לפעילות המשיב ובכלל זה לפרסם שאויס סגרה את סניפיה ואינה קיימת עוד, כי אין חברה מורשית מטעם AEG ליתן שירות תיקונים ו/או אחזקה למוצרי חשמל ביתיים בישראל, כי המשיב מחליף את המבקשות ו/או ממשיך ליתן את השירות במקומן ו/או בעבורן, כי יש קשר כלשהו בין המשיב לבין איזו מהמבקשות, כי המשיב מורשה מטעם AEG ו/או כי הוא עושה שימוש בחלקי חילוף/ חלפים מקוריים של AEG בעת שנותן שירות.
4. צו האוסר על המשיב לפרסם לשון הרע הפוגע במבקשות ובעסקיהן.
5. צו המורה למשיב לסייע ולממן פרסום תיקון והכחשה למידע המטעה והכוזב שמסר ללקוחות אודות המבקשות ואודותיו, וזאת בדרך של פניה אישית ללקוחות המשיב באגרת בה יובהר שהמבקשות לא סיימו פעילותן וכי הנן ממשיכות להיות המורשה הבלעדי למתן שירות של AEG.
6. צו האוסר על המשיב לעשות שימוש במוניטין של המבקשות.
7. צו האוסר על המשיב לחסום גישת לקוחות לקבל שירות מהמבקשות.
כן, עתרו המבקשות להתיר להן לפצל את הסעדים המבוקשים, באופן שתוכלנה לתבוע מהמשיב פיצוי כספי בתביעה אחרת.
טענות המבקשות
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|