עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע
|
46375-01-16
25/02/2016
|
בפני השופטת:
גאולה לוין
|
- נגד - |
עותרות:
1. ישרוטל בע"מ 2. מלונות אפריקה ישראל בע"מ
עו"ד אליעזר וילצ'יק עו"ד צימנט עו"ד ימין
|
משיבים:
1. הוועדה המקומית לתכנון ולבניה אילת 2. ועדת ערר מחוזית לתכנון ובניה מחוז דרום 3. אריא אילת בע"מ 4. לגונה הייטס בע"מ
עו"ד תומר גור עו"ד מוטי גידנסקי עו"ד איריס גילבר עו"ד דורון טל עו"ד אורית קרץ עו"ד ירון רבינוביץ עו"ד ישיר פרומין
|
פסק דין |
לפניי עתירה מינהלית המופנית כנגד החלטת המשיבה 1, הועדה המקומית לתכנון ולבניה אילת (להלן: "הוועדה המקומית") מיום 6.9.2015 לאשר תכנית מפורטת 602-0251199 (להלן: "התכנית").
העתירה במקורה הופנתה גם כנגד החלטת המשיבה 2, ועדת הערר לתכנון ולבניה מחוז דרום (להלן: "ועדת הערר") בה נקבע כי מאחר שהתכנית פורסמה למתן תוקף אין לוועדת הערר סמכות לדון בערר. בדיון ביום 16.2.2016 קיבל ב"כ העתרות המלצת בית המשפט לפיה המשיבה 2 תימחק מהעתירה והעותרים לא יעמדו על השגה על החלטת ועדת הערר.
רקע
1.התכנית נשוא העתירה נוגעת למגרש 26ב ברח' קאמן 12 באילת, הממוקם באזור החוף הצפוני באילת. המגרש מוקף בבתי מלון מכל עבריו ובכלל זה מלון המלך שלמה שבהפעלת העותרת 1 (מדרום למגרש 26ב, מעבר לטיילת הלגונה) ומלון "קראון פלאזה" שבהפעלת העותרת 2, ממערב למגרש 26ב.
על אזור החוף הצפוני, לרבות מגרש 26ב, חלה תכנית 41/144/03/2 "אילת שדרת המלונות הצפונית" (להלן: "התכנית הראשית"). על פי התכנית הראשית ייעוד המגרש הוא "נופש בידור ומסחר".
2.בשנת 2014 ביקשה משיבה 3 (להלן: "היזם") לאשר הקמת אטרקציה תיירותית בדמות מתקן שעשועים המכונהSKYSCRAPER RIDE בשטח המגרש. מדובר במתקן המורכב מתורן מרכזי שמתנשא לגובה של עשרות מטרים, בקצהו העליון מותקנות שתי זרועות שעל כל אחת מהן תא ישיבה לשני אנשים, כאשר זרועות המתקן מסתובבות כגלגל ענק, ונושאות את נוסעי המתקן מעלה-מטה בתנועה סיבובית. המתקן מתוכנן לקום על גג מרכז "רד" שהינו מרכז קניות פתוח, בקצה הצפוני של הלגונה באילת. משיבה 4 היא הבעלים והמפעיל של מרכז "רד".
באוגוסט 2014 נחתם הסכם שכירות בין היזם למשיבה 4 להשכרת גג המבנה לחמש שנים (עם אופציה לחמש שנים נוספות) לצרוך הקמת מתקן האטרקציה.
היזם ביקש לאשר את הקמת המתקן בדרך של בקשה להקלה לעניין הגובה, שתוכנן להתנשא ל- 46.55 מטרים.
העותרת 1 הגישה (ביום 14.5.2014) התנגדות למתן הקלה.
כן הוגשה התנגדות מטעם חברת "אפדור בע"מ", חברה בת של העותרת 2.
ההתנגדויות להקלה נדונו בוועדת המשנה של הוועדה המקומית ביום 8.6.2014. בסיום הדיון החליטה ועדת המשנה לאשר את ההקלה.
על החלטת ועדת המשנה הוגשה בקשה לדיון חוזר בפני מליאת הוועדה המקומית והדיון נקבע ל- 18.8.2014.