עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע
|
28860-05-15
18/05/2015
|
בפני השופטת:
רחל ברקאי
|
- נגד - |
העותרים:
1. עמותת מידברן עו"ד אלי אונגר עו"ד יצחק הראל עו"ד יוסף אטון
|
המשיבים:
1. מדינת ישראל 2. נצ"מ אילן פרץ 3. משטרת ישראל/ מחוז דרום טל שטיין – פמ"ד אזרחי
עו"ד טל שטיין – פמ"ד אזרחי
|
פסק דין |
עתירה זו עניינה אי מתן היתר משטרת ישראל לקיומו של אירוע "מידברון 2015", המתוכנן להתקיים בשטחי מועצת רמת נגב, בין התאריכים – 24.5.15- 20.5.15.
עתירה זו באה בפני כעתירה בהולה יום אתמול בשעות הבוקר והדיון נקבע לאלתר נוכח צפיפות הזמנים.
העותרים ביקשו לצאת כנגד עמדת המשיבים המתנים מתן היתר לקיומו של האירוע בשורה של תנאים, שלטעמם גובלים בחוסר סבירות קיצוני עד כי יצדיק את התערבותו של בית המשפט.
לאחר דיון ממושך שהתקיים בפני ולאחר שנפרסו התנאים עליהם עומדת משטרת ישראל, כתנאי למתן רישיון לקיומו של האירוע, גיבשו הצדדים הסכמה לפיה ינתן היתר משטרת ישראל לקיומו של האירוע, בכפוף לשורה של תנאים שעל העותרים לקיים ואלה הם, כלשונם מנוסח ההסכמה שבין הצדדים:
1.רכבי שירות יוכלו להיכנס למתחם האירוע בין השעות 05:30-07:30 בתנאים שנקבעו על ידי המשטרה.
2.רכבי "מיול" שמטרתם לתת מענה לאירועים של ביטחון או אירועים רפואיים ייסעו במתחם רק כמתן מענה לצורך מבצעי ובתיאום עם מפקד האירוע מטעם משטרת ישראל.
3.חל איסור על הכנסת כלי זכוכית למתחם.
4.כרטיסים וצמידים יובאו על ידי מארגני האירוע, לתחנת משטרת ישראל בדימונה, לצורך החתמתם וזאת לא יאוחר מיום 18.5.15. כמו כן יומצא תצהיר מטעם מנהל העותרת המצהיר בדבר מספר הכרטיסים שהונפקו.
5.חל איסור על שימוש באופניים חשמליים או כל רכב ממונע אחר בתוך מתחם האירוע.
6.לפי הצהרת העותרת הונפקו כרטיסים לנכים הנדרשים לכלי רכבם בכמות של שלושה רכבים ולכל היותר חמישה רכבים. מוסכם כי יינתן אישור מיוחד לכניסת רכבי נכים אלו בכפוף לנהלי הבטיחות והצגת תכנית בטיחות בפני הגורמים המוסמכים.
7.לא תותר עלייה על מיצגי האומנות שמותקנים ו/או יותקנו באתר. כלל המיצגים יכללו בתוכנית הבטיחות שתאושר על ידי מהנדס מטעם המארגנים ועל ידי מהנדס הרשות המקומית. ככל שיותקנו מתקנים שהעותרת מבקשת כי תתאפשר למשתתפים עלייה ושימוש במתקן, יידרש פיקוח והשגחה של מארגני האירוע לצד אותו מתקן.
8.הפרדה בין מתחם החניה ומתחם המגורים באמצעות גדר שגובהה 2 מטר שתכוסה ביוטה.
9.משתתפים באירוע אשר יצאו לחניה וישובו למתחם, יעברו בידוק חוזר במוביל הבידוק. הסכמנו שפרט לכניסה הראשית, שבה בלבד יתקיים הבידוק לכניסה לאתר, יוקמו עוד שתי כניסות נוספות שיאפשרו יציאה של שוהים באתר וכניסה חוזרת ובלבד שאין כניסתם מצריכה בידוק בטחוני של ציוד. יובהר כי הכניסה הראשית תנוהל באופן שימנע ככל שאפשר יצירת צוואר בקבוק או סיכונם של משתתפי האירוע.
העותרת תהיה רשאית להציג תוכנית בטיחות חדשה אשר תכלול כניסות נוספות מעבר לאמור לעיל. המשיבים ישקלו בכובד ראש הבקשה.
10.העותרת תציג תוכנית בטיחות חדשה שתכלול מיקום של קופות להמרת כרטיסים וההמרה של הכרטיסים תתבצע בקופות.