בש"פ
בית המשפט העליון בירושלים
|
6899-05-ג'
06/09/2005
|
בפני השופט:
סלים ג'ובראן
|
- נגד - |
התובע:
זיאד מטר עו"ד אלון רפפורט
|
הנתבע:
מדינת ישראל עו"ד איתי פרוסט עו"ד אופירה בן-עמי
|
החלטה |
בפני בקשה לעיון חוזר בהחלטתי מיום 21.8.05, לפיה נעצר המבקש עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו בבית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (תפ"ח 1226/04).
בבקשה טוען בא-כוח המבקש, כי בהחלטתי מיום 21.8.05, בעמוד 10, נפלה טעות בכל הנוגע לעברו הפלילי של המבקש. טעות, אשר תיקונה הינה בבחינת עובדות חדשות ושינוי נסיבות, המחייבות עיון מחדש בהחלטה. לטענת בא-כוח המבקש, טעות זו מבוססת על האמור בסעיף 20 לבקשת המעצר עד תום ההליכים (ב"ש 94095/04), בה מיוחס למבקש עבר פלילי, אשר אינו שייך לו.
עוד מוסיף ומציין בא-כוח המבקש, כי במועד הדיון בבקשת המעצר עד תום ההליכים, הכיר בא-כוח המשיבה בטעות זו באומרו בפרוטוקול:
"זאת טעות, אני לא יודע מי שכתב את זה, או שהוא טעה במספרו של המשיב, או שטעה בייחוס. חברי פנה אלי. הסתכלתי וזאת טעות יש לו רישום אחד נדון לאי הרשעה ושל"ץ".
בדיון שקיימתי בפני בבקשה לעיון חוזר, הסכים בא-כוח המשיבה, כי אכן נפלה טעות בכל הנוגע לעברו הפלילי של המבקש, כך שהעבר הפלילי שצוין בבקשה למעצר עד תום ההליכים לא היה שייך לו. בדיון שבפני ציין בא-כוח המשיבה כדלקמן:
"אני מסכים לחלוטין ואני מכה על חטא קדמון במצג שווא בפני אדוני שיכול היה להסתמך עליו. תיקנו אותו במחוזי והיינו צריכים לתקן אותו גם כאן."
יחד עם זאת, ציין בא-כוח המשיבה, כי אין מדובר במי שעברו הפלילי נקי, שכן כיום מרצה המבקש עונש מאסר בן 10 חודשים, אשר הוטל עליו על-ידי בית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (ת.פ. 40239/04), ביום 19.5.05, בגין עבירות של החזקת נשק נשיאתו והובלתו, יריה בשטח מגורים, איומים והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
לעומתו, טען בא-כוח המבקש, כי העבירות בהן הורשע המבקש על-ידי בית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו, כאמור לעיל, אינן עבירות סמים וארגון פשיעה ומכלול הנסיבות מחייב בחינה של חלופת מעצר, שכן לטעמו ניתן לסכל את מסוכנותו של המבקש על-ידי חלופת מעצר ראויה.
לאחר ששמעתי את טענות בעלי הדין, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה לעיון חוזר להידחות.
אכן, בהחלטתי מיום 21.8.05 נפלה טעות בנוגע לעברו הפלילי של המבקש. ברם, בינתיים, ביום 19.5.05 גזר בית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו על המבקש (כבוד השופט ד"ר ע' מודריק) - בגין הרשעתו בעבירות של החזקת נשק נשיאתו והובלתו, יריה בשטח מגורים, איומים והפרעה לשוטר - 24 חודשי מאסר, שמהם 10 חודשים לנשיאה בפועל החל מיום 19.5.05 ויתר המאסר על תנאי לשלוש שנים מתום המאסר, והתנאי הוא שלא יעבור עבירה שיש בה יסוד של אלימות והיא פשע או עבירה בקשר לנשיאה, החזקה ושימוש בנשק שלא כדין. אין צורך להכביר במילים על חומרת העבירות הנ"ל. כמו-כן, יש לזכור, כי החלטתי מיום 21.8.05 התבססה בעיקר על חומרת העבירות המיוחסות למבקש בכתב האישום נשוא בקשה זו, כאשר ציינתי שם, כי העבירות המיוחסות למבקש מקימות עילת מעצר נגדו עקב קיומה של חזקת מסוכנות סטטוטורית לעבירות אלה. עוד הוספתי, כי הלכה היא, כי עבירת סחר בסמים הינה אחת העבירות החמורות וזאת עקב הפגיעה הקשה בחיי החברה הסדירים והסכנה הרבה שהיא נושאת לשלום הציבור.
לאור כל האמור לעיל, נראה לי, כי בשחרור המבקש קיים סיכון לציבור ומטעם זה לא מצאתי מקום לשנות מהחלטתי מיום 21.8.05 והמבקש יישאר במעצר עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו בבית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (תפ"ח 1226/04).
אשר-על-כן, הבקשה נדחית.
ניתנה היום, ב' באלול תשס"ה (6.9.05).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.