ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
|
43034-11-13
06/03/2014
|
בפני השופט:
זהבה (קאודרס) בנר
|
- נגד - |
התובע:
עאסם ספייה
|
הנתבע:
כמאל דאוד
|
פסק-דין |
פסק דין
א. העובדות הצריכות לענין:
1.בפני תביעה כספית על סך 33,000 ₪.
2.בכתב התביעה טען התובע כי ביום 10/2/07 מכר לו הנתבע, שהינו הבעלים של מגרש מכוניות, רכב מסוג רנו מגאן בסך של 62,500 ₪. התובע שילם התמורה בסך 21,000 ₪ במזומן והיתרה בצ'קים. הרכב נקנה על סמך מצג שהציג הנתבע לפיו המוכר היה יד ראשונה ולרכב יש טסט לשנה מיום הקנייה וכי המזגן המותקן בו הוא חדש. ביום המחרת, עם העברת הבעלות על הרכב נתגלה לתובע כי לרכב היו בעלים קודמים וכי הטסט לרכב הינו ל- 5 חודשים מיום העסקה בלבד. בהמשך, נתגלו פגמים ברכב: המזגן לא היה תקין, הדלתות הקדמיות של הרכב אינן תקינות ומנגנון כריות האוויר אינו פועל. כמו כן, התברר כי הרכב היה מעורב בתאונת דרכים קשה בעבר. התובע פנה מספר פעמים לנתבע על מנת שהוא יפצה אותו אולם הנתבע לא עשה כן. לפיכך, הגיש התובע תביעה בגין הנזקים שנגרמו לו על סך 30,000 ₪, בתוספת הוצאות משפט ועוגמת נפש.
3.הנתבע לא הגיש כתב הגנה מטעמו.
ב.דיון:
4.התובע התייצב לדיון שהתקיים ביום 27.2.14 והנתבע לא התייצב על אף שהוזמן כדין, אישור המסירה חזר "כלא נדרש" וסומן "א", דהיינו מסמכי בי-הדין והזימון לישיבה ביום 27.2.14 הגיעו לבית הדואר על שם הנתבע והוא בחר שלא לקחתם – ומכאן קבעתי כי המסירה בוצעה כדין.
התובע לא צירף לכתב התביעה אף לא מסמך אחד להוכחת תביעתו ולא הביא ראיה לביסוס תביעתו ולכן ניתנה החלטה לפיה עליו להציג בתוך 7 ימים ראשית או זנב ראייה כי שילם לנתבע סך של 33,000 ₪. לאחר המצאת המסמכים יינתן פס"ד בהעדר.
5.ביום 4.3.14 הגיש התובע הודעה לפיה התשלום עבור הרכב בסך 62,500 ₪ היה בחלקו במזומן וחלקו בצ'קים. התביעה הוגשה על סך 33,000 ₪ בלבד בכדי להקנות סמכות לבית משפט זה. להודעה צירף התובע 5 צ'קים בסך 4,000 ₪ כל אחד לטובת הנתבע, סומנו ת/1 ו- ת/2. בהודעתו ציין כי שילם בנוסף במזומן סך של 21,000 ₪ אך לא קיבל קבלה מאת הנתבע. כמו כן, שילם שלושה צ'קים לנתבע באמצעות צד ג'.
ג.הכרעה:
6.על סמך האמור בכתב התביעה והמסמכים שצורפו להודעת התובע מיום 4.3.14, עדות התובע בפני ובהיעדר הופעה של הנתבע, שהוזמן כדין (אישור המסירה סומן א') ולא התייצב לדיון, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 32,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, החל מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל, וזאת תוך 30 יום מהיום.
7.כמו כן, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע הוצאות משפט בסך 1,000 ₪, גם זאת תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יגרור סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
המזכירות תמציא העתק מפס"ד זה לנתבע ולתובע ותעביר כל החומר שבתיק לתובע.
ניתן היום, ד' אדר ב תשע"ד, 06 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.