התובע, מר חאלד אלקורשאן, תושב השטחים, טוען בהליך זה שהוא עבד כפועל בניין אצל הנתבע, מר יעקב יושאי, מחודש 10/09 עד לפיטוריו בחודש 9/12. התובע מבקש לפסוק לו פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, דמי הבראה, דמי חגים, דמי נסיעות ופיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה.
הנתבע מכחיש כי אי פעם העסיק את התובע, ומכחיש את זכאותו של התובע לכל הסעדים שתבע.
גרסת התובע בכתב התביעה
התובע טען בכתב התביעה כי עבד אצל הנתבע מחודש 10/09 עד חודש 9/12, באתרים של הנתבע במעלה אדומים ובגבעת זאב, בשכר יומי של 250 ₪, מבלי שהונפקו לו תלושי משכורת. לטענת התובע, שכרו החודשי הממוצע היה 5,500 ₪, כלומר, ממוצע של 22 ימי עבודה בחודש. לטענת התובע, הוא פוטר ללא הודעה מוקדמת, ומעולם לא שולמו לו דמי חופשה, דמי חגים, דמי הבראה ודמי נסיעות לכיסוי עלות הנסיעה מכפרו של התובע למחסום.
התובע צירף לתביעתו רישיונות עבודה באזור יהודה ושומרון על של הנתבע לאזורים מעלה אדומים וגבעת זאב, שתוקפם לתקופות אלו: 21.3.10 עד 21.6.10, 29.6.10 עד 29.9.10, 11.10.10 עד 11.4.11, 6.4.11 עד 6.7.11, 7.7.11 עד 7.10.11, 5.10.11 עד 5.1.12.
גרסת הנתבע בכתב ההגנה
הנתבע הכחיש את טענת התובע כי הנתבע העסיק אותו. הנתבע הסביר את קיומם של רישיונות העבודה על שמו בידי התובע כך: הנתבע הסכים לבקש רישיון עבודה עבור התובע כטובה לקרוב משפחה של התובע המוכר לו אישית.
על גרסה זו חזרה אשת הנתבע בדיון המוקדם, כאשר טענה ש"הנתבע עשה טובה לקרוב משפחה של התובע בשם עיד רביע, והנפיק לו היתרים". בהמשך הצהירה כי "היום יש לנו היתרים. אנחנו חברה מסודרת. לא ניקח סיכון להעסיק עובד בלי להוציא לו תלוש מסודר".
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.