חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 59036-07-15 פלנה נ' עומר ל. הנדסה אזרחית בניה

תאריך פרסום : 07/12/2015 | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
59036-07-15
28/10/2015
בפני השופטת:
חופית גרשון-יזרעאלי

- נגד -
התובע:
אסמאעיל פלנה
עו"ד ראמי חטיב
הנתבע:
עומר ל. הנדסה אזרחית בניה
עו"ד גיל לוי ואח'
פסק דין
 

 

  1. התביעה נשוא תיק זה, מיום 29.7.2015 מתבססת, בין היתר, על הוראות ההסכם הקיבוצי וצו הרחבה בענף הבניה, התשתיות, צמ"ה, עבודות ציבוריות ושיפוצים (להלן: "ההסכם הקיבוצי").

  2. הנתבעת הגישה בקשה למחיקת התביעה, מן הטעם שבהתאם לפרק יב' בהסכם הקיבוצי, אשר נחתם ביום 29.6.2015, תנאי מוקדם לפנייה לערכאות היא מיצוי ההליך בועדה פריטטית.

  3. התובע מתנגד לבקשה, ולטענתו הפנייה לועדה הפריטטית הינה בבחינת רשות ולא חובה והוא בוחר שלא לפנות לועדה אלא לנהל את ההליך בבית הדין לעבודה.

  4. לאחר שקילת טענות הצדדים מצאתי כי הצדק עם הנתבעת.

  5. בהסכם הקיבוצי החדש, מיום 29.6.2015, הוסדרה סוגיה שהיתה שנויה במחלוקת קודם לכן, ונקבע מפורשות כי:

    "75. לצורך יישוב חילוקי דעות בנושאים המוסדרים בהסכם זה בין הצדדים תוקם ועדה פריטטית בת שלושה שלבים :

    א.תחילה יעלה הנושא שבמחלוקת בפני ועדה פריטטית מרחבית אשר תורכב ממזכיר האיגוד המקצועי במרחב בתחומו נמצא מקום מושבו של המעסיק ונציג המעסיק.

    ב.במידה ולא הגיעה הועדה הפריטטית המרחבית להסכמה תוך 14 ימים, או בהעדרה של הועדה הפריטטית המרחבית, יעלה הנושא שבמחלוקת בפני ועדה פריטטית ארצית אשר תורכב מיו"ר ועדת העבודה הארצית של התאחדות בוני הארץ ויו"ר הסתדרות עובדי הבניין והעץ בהסתדרות, או נציג אחר שימנו אלא מטעמם.

    ג.לא הגיעה הועדה הפריטטית הארצית להסכמה תוך 14 ימים:

    1.יביאו הצדדים את הנושא להכרעתו של בית הדין לעבודה.

    2.על אף האמור בסעיף קטן א' לעיל, בעניינים הנוגעים לפרשנות הסכם זה, לאופן יישומו ולשאלות עקרוניות בעלות השלכות רוחב על עובדים בענף (להבדיל משאלות פרטניות) או בעניינים אחרים שיוסכמו בין הצדדים, יהיו רשאים הצדדים להביא את המחלוקת להכרעת יו"ר האגף לאיגוד מקצועי ונשיא התאחדות בוני הארץ טרם פנייה לבית הדין לעבודה לפי סעיף קטן א' לעיל.

    ד.אין באמור לעיל כדי לגרוע מזכותם של הצדדים למנות בורר חיצוני המוסכם על שניהם על מנת שיכריע בחילוקי הדעות.

    76. הועדה הפריטטית הפועלת מכוחו של סעיף 75 לעיל, תהיה מוסמכת לדון בסכסוכים בין עובד ומעסיק עליהם חל ההסכם, הנובעים מן הנושאים המוסדרים בהסכם זה ובהסכמים הקיבוציים הקודמים לו ושאינם מחייבים סעד מיידי וזמני, בכפוף להן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ