נסאר ואח' נ' נוף לים עכו בע"מ - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
28516-09-10
5.10.2010 |
|
בפני : וויליאם חאמד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. סעיד נסאר 2. נסאר נסאר |
: נוף לים עכו בע"מ |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
בקשה לסעד זמני, צו מניעה זמני לאסור על המשיבה או על מי מטעמה להקים גדר בגובה של 2.15 מ' על גבול החלקה מס' 14 בגוש נשוא הבקשה הנמצא בבעלות המבקשים וחלקה 16 באותו גוש, שבבעלות המשיבה.
אין מחלוקת כי המשיבה היא בעלת הזכויות בחלקה 16 הנ"ל וכי היא מבצעת עתה עבודות בנייה בחלקה זו, לרבות עבודות הקמת גדר על הגבול הנ"ל שמפריד בין שתי החלקות.
אפשר לתמצת את טענות המבקשים בשתיים , האחת – כי עבודות הבנייה של הגדר מבוצעות ללא היתר וללא אישור מאת הגורמים המוסמכים והשנייה – כי הקמת הגדר פוגעת בזכויות המבקשים בחלקה שלהם, לרבות ההנאה והשימוש הנאות שהם רשאים לעשות בחלקה זו.
לטענת המבקשים,, הגדר הנ"ל בגובה המתוכנן, תחסום את האור ואת הנוף הנשקף מהצד הרלוונטי של המבנה.
לפי חוות הדעת של המומחה שמונה על ידי ביהמ"ש ואשר הוגשה ביום 4.10.10, הגדר הנ"ל מוקמת על ידי המשיבה בהתאם להיתר שברשותה, בגובה המאושר שהינו 1.80 מ', ממפלס החנייה שהינו 25 ס"מ ממפלס הכביש.
יש בחוות הדעת הנ"ל וכן בראיות התומכות בתגובת המשיבה לבקשה, כדי להביא למסקנה כי יש לדחות את טענת המבקשים לעניין קיומו של היתר להקמת הגדר במקום ובגובה המתוארים בתגובה.
באשר לטענה השניה, מצאתי כי אף היא דינה לדחייה. עיון בתמונות המצורפות לבקשה עצמה וכן באילו שהוגשו על ידי המשיבה מגלה כי הגדר , לכשתיבנה, לא תתנשא לגובה אשר מגיע לפתחים שבקומה השנייה בבית המבקשים כאשר יש לשים דגש על העובדה כי המבקשים אטמו את החלונות שהיו קיימים בקומה הראשונה. גם רשמתי בפניי את הצהרת המשיבה כי גובהה של הגדר לא יחרוג מגובה רשת הברזל שהותקנה במקום כחלק מעבודות הבנייה ואשר מתועדת בתמונות המצורפות לבקשה ולתגובה (נספח ו' לבקשה). גובהה של הרשת הנ"ל לא מגיע לחלונות שבקומה השנייה בבית המבקשים.
שוכנעתי כי להיעתר לבקשה יש כדי לגרום נזק של ממש למשיבה, אשר מבצעת עבודות בנייה לפי היתר ובמגרש שבבעלותה, כאשר נזק זה עולה על הנזק שעלול להיגרם למבקשים במידה והבקשה שלהם תימחק.
מובן כי במידה ובמסגרת התובענה העיקרית יוכיחו המבקשים את תביעתם וביהמ"ש יעניק להם את הסעדים הנתבעים, תידרש המשיבה להסיר את הגדר או חלקה ולהחזיק את המצב לקדמותו.
על כן אני דוחה את הבקשה לסעד זמני.
הוצאות הליך זה תילקחנה בחשבון במסגרת פסק הדין בהמשך.
ניתנה והודעה היום כ"ז תשרי תשע"א, 05/10/2010 במעמד הנוכחים.
וויליאם חאמד, שופט
החלטה
המבקשים יגישו כתב תביעה מתוקן תוך 10 ימים מהיום עם העתק למשיבה , אשר תגיש כתב הגנה תוך 30 ימים לאחר מכן.
אני קובע לקדם משפט ליום 19.12.10, שעה 9:00.
ניתנה והודעה היום כ"ז תשרי תשע"א, 05/10/2010 במעמד הנוכחים.
וויליאם חאמד, שופט
תקוה
הוקלד על ידי: רונית בן שושן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|