נוריאל נ' סרג'ם ישראל בעמ - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
8827-11-09
9.11.2010
בפני :
ריבה שרון

- נגד -
:
יפה נוריאל
:
סרג'ם ישראל בע " מ
החלטה

החלטה

1.לאחר שעיינתי בחוו"ד מומחי הצדדים ולאור הפער בין חוות הדעת, איני רואה מנוס ממינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט, בתחום האורתופדיה.

הנני ממנה את פרופ' אירי ליברגל כמומחה מטעם בית המשפט (להלן: המומחה").

2.המומחה יואיל לחוות את דעתו בעניין מצבה הרפואי של התובעת שנפגעה לטענתה בתאונה נשוא התביעה מיום 17/11/08 (להלן: "התאונה") ולקבוע אם קיים קשר סיבתי בינה ובין תלונות התובעת והטיפולים שעברה- חלקם או כולם וכן האם נותרה נכות, תוך התייחסות לנכויות זמניות ולנכות צמיתה. כן יואיל המומחה להתייחס לשאלת הצורך בטיפולים, למהותם של כאלה, אם בכלל. הכל,- בשים לב אף לעברה הרפואי בתחום האורתופדי של התובעת, ככל שקיים, כפי שיוצג בפניו ע"י הצדדים.

בנוסף- מתבקש המומחה להואיל ולהתייחס לחוות דעת המומחים מטעם הצדדים.

3.כדי למנוע עיכובים עתידיים בניהול התיק ו/או תקלות,- מתבקש המומחה לבחון כבר עתה את זהות הצדדים ולהודיע לבית המשפט, למקרה שקיימים/היו קיימים קשרי עבודה על בסיס פרטי בינו ובין מי מהצדדים ו/או גופים הקשורים בהם ו/או באי כוחם, לרבות טיפול במי מבעלי הדין, בכל מסגרת שהיא.

רשמתי בפני את הצהרת ב"כ הצדדים כי ככל הידוע להם אין כל מניעה מסוג זה למימוש המינוי.

4.בשכ"ט המומחה ישאו בשלב זה הצדדים בחלקים שווים. בסיום ההליך יוכל כל צד להעלות את טענותיו בענין זה.

זאת- לא רק הואיל וקיימת מחלוקת בשאלת החבות, שכן בענין זה לבדו לא היה במקרה זה כדי להכריע בנושא, בנסיבות הענין. אין בפני בקשה המלווה בתצהיר והנתמכת בראיות שבגינה יש לשקול את העברת הנטל ולו כמימון ביניים. בנוסף- חוו"ד מטעם התובעת ניתנה בטרם נותחה, ובשל כך, נגרמה הוצאה מיותרת שראוי וניתן היה לייתר. אלמלא כן- ייתכן וולא היה צורך במינוי מומחה מטעם בימ"ש. התובעת בחרה שלא לעדכן את חוו"ד מטעמה לאחר הניתוח, למרות שחוו"ד הנגדית מטעם הנתבעת- מאוחרת לו. משבחרה התובעת- בין אם מטעמים כלכליים ובין אם מטעמים של יעילות וחסכון בזמן לדלג על שלב העדכון של חוו"ד, נוצר הכרח בחוות דעת שלישית, וראוי כי תישא לפחות במחצית העלות, כמו הנתבעת.

הנ"ל ישולם על ידי הצדדים עצמם או באמצעות באי כוחם למומחה טרם הבדיקה וכתנאי לקיומה. תשומת לב המומחה מופנית לכך כדי למנוע לאחר מכן עיכובים במשלוח חוות-הדעת.

5.ב"כ התובעת תפנה אל המומחה כבר עתה, יקבע בדיקה במועד מוקדם ככל האפשר, ויידע את ב"כ הצד שכנגד בדבר מועד הבדיקה, כדי לאפשר העברת חומר רפואי מטעמם מבעוד מועד.

המומחה יואיל לבדוק את התובעת, ולהגיש את חוות הדעת לבית המשפט בהקדם האפשרי.

6.הצדדים יעבירו למומחה בתוך 15 יום את כל המסמכים הרלבנטיים, לרבות בדבר הטיפול הרפואי שניתן לתובעת והבדיקות שנבדקה לצורך הטיפול, הנוגעים לענין שבמחלוקת, הן יעבירו את חוו"ד מטעמם.

התובעת תעמוד לכל בדיקה אליה תופנה על ידי המומחה, לרבות בדיקות עזר, ככל שתדרש. הכל- בהקדם, ללא דיחוי וטרם הבדיקה.

7.עם קבלת חווה"ד יגישו הצדדים תחשיבי נזק כדלקמן: התובעת- בתוך 15 יום מקבלתה, והנתבעת- בתוך 30 יום מקבלתה; הגשת תחשיב נזק ע"י צד כלשהו אינה מותנית בקבלת תחשיב הנזק של משנהו. תחשיבי הנזק יהיו מגובים באסמכתאות ויכללו התיחסות לאפשרות שתינתן פסיקה לפי סעיף 79א'.לתחשיבי הנזק יצורף פירוט/חוו"ד לענין שווי תקבולי המל"ל לניכוי.

8.במקביל- יגישו הצדדים את עדויותיהם הראשיות בתצהירים, הן בשאלת החבות

והן בשאלת הנזק, לרבות תיק מוצגים באופן שמסמך אשר לא יוגש במועד, לא ניתן יהיה

להגישו במועד מאוחר יותר.

התובעת- עד ליום 9/1/11 , עם העתק ישירות לב"כ הצד שכנגד ולתיק בית המשפט, והנתבעת- עד ליום 9/3/11 , גם כן עם העתק ישירות לב"כ הצד שכנגד ולתיק בית המשפט. תצהירי חוקרים יוכנו מראש ויוצגו לעיון בית-המשפט בפתח הישיבה ואז יוחלט אם יוגשו אחרי פרשת התביעה או לפניה.

תשומת לב הנתבעת לכך כי במידה ויש קלטות שיבוקש להגישן, יש להכין תמליל מראש ולצרפו לתצהיר החוקר המוצג לעיון בית-המשפט.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>