פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
|
524-10
27/05/2010
|
בפני השופט:
מרדכי כדורי
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
א חמד אעבידאת
|
הכרעת-דין,גזר-דין |
הכרעת דין
על פי הודאת הנאשם אני מרשיע אותו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום י"ד סיון תש"ע, 27/05/2010 במעמד הנוכחים.
מרדכי כדורי, שופט
גזר דין
הנאשם שלפני הורשע, על פי הודאתו, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה וללא ביטוח.
עבירה של נהיגה בזמן פסילה הינה עבירה חמורה הטומנת בחובה סיכונים רבים לבטחונם של נוסעים ברכב והולכי רגל, ולא פחות מכך משקפת התייחסות של ביזוי החוק וצווי ביהמ"ש (רע"פ 3878/05 בנגוזי נ' מדינת ישראל). הנוהג בזמן פסילה ממשיך לסכן את שלום הציבור לאחר שבעבר כבר הוכיח כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, ומוכיח במעשיו כי לא ניתן להרחיקו מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב (רע"פ 6115/06 מדינת ישראל נ' אבו לבן).
חומרתה של העבירה מצדיקה הטלת עונש מאסר בפועל גם כאשר מדובר בעבירה ראשונה (ע"פ (י-ם) 8392/04 עליאן נ' מדינת ישראל, ע"פ (י-ם) 2748/08 שוויקי נ' מדינת ישראל).
עם זאת, הענישה הינה אינדיבידואלית ועל ביהמ"ש לשקול את נסיבותיו של העושה ואת נסיבות האירוע (רע"פ 6115/06 הנ"ל).
הנאשם שלפניי הינו בחור צעיר אשר טרם מלאו לו 21 שנה, ולא נזקפו לחובתו עבירות פליליות.
הנאשם נהג חדש אשר כבר צבר לחובתו מספר הרשעות תעבורה קודמות. מדובר בעבירות אשר יש בהן להצדיק הכבדה בפסילה, אולם אין בהן להשליך על רכיב המאסר.
בנסיבות אלו, אינני מוצא להטיל על הנאשם מאסר בפועל.
אני דן איפוא את הנאשם לעונשים הבאים:
1.לתשלום קנס בסך 1,200 ₪ אשר ישולם עד ליום 1/9/2010.
2.לפסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים. הנאשם יפקיד רשיונו או אישור משרד הרישוי על העדר רשיון במזכירות בית המשפט לא יאוחר מיום 27/7/2010.
3.לפסילה מלקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
4.אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 45 יום וזאת על תנאי למשך 3 שנים, אם יעבור על הוראות סעיף 10 א' ו/או 67 לפקודת התעבורה תשכ"א–1961, שעניינם נהיגה בפסילת רשיון או נהיגה ללא רשיון נהיגה בתוקף.
תוכן הדיון והוראות גזר הדין תורגמו לנאשם לערבית על ידי בא כוחו, ובית המשפט וידא כי הנאשם הבין היטב את האמור.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 45 יום מהיום.
ניתן והודע היום י"ד סיון תש"ע, 27/05/2010 במעמד הנוכחים.
מרדכי כדורי, שופט