מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' קרוטוב - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' קרוטוב

תאריך פרסום : 01/01/2012 | גרסת הדפסה
נ"ב
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
1920-09-09
28/12/2011
בפני השופט:
מגי כהן

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
רומן קרוטוב
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע לאחר ניהול הוכחות בביצוע עבירה של נהיגה בשכרות (900 מיקרוגרם), נהיגה בקלות ראש, גרימת תאונה בה נגרם נזק וסטייה מנתיב כאשר הנאשם סטה מנתיב הנסיעה והתנגש

בעמוד רמזור.

המאשימה עותרת להטלת עונש של מאסר בפועל, מאסר על תנאי, פסילה ארוכה מעבר למינימום, פסילה על תנאי והתחייבות, וזאת לאור חומרת העבירות, כמות האלכוהול הגבוהה שנמדדה, בדיקת מאפיינים והתנהגות הנאשם בעת האירוע.

התביעה הגישה לעיונו של ביהמש גיליון הרשעות של הנאשם בתעבורה.

ב"כ הנאשם מבקש להתחשב בכך שלנאשם אין הרשעות מסוג זה בעברו התעבורתי, ושבמסגרת הליך בפ"מ מצא ביהמ"ש להתערב עקב פגמים מהותיים שנפלו בתיק והתנהגות נורמטיבית ותקינה, כולל שיתוף פעולה עם השוטרים.

באשר לנסיבות האישיות של הנאשם טוען ב"כ הנאשם כי הנאשם זקוק לרישיון לצורך עבודתו כמכונאי רכב ונסיעות לצורך העבודה. כמו כן מיום האירוע לא עבר הנאשם עבירות נוספות ומבקש שאם תוטל עליו פסילה התקופה לא תעלה מהמינימום הקבוע בחוק.

מעיון בגליון הרשעות התעבורה של הנאשם עולה כי לנאשם ותק קצר בנהיגה, נוהג מ- 2007 ובעברו עבירה אחת משנת 2003 בגין נהיגה ללא רישיון (כלומר בטרם הוצאת רישיון), על כן העובדה שהנאשם לא צבר הרשעות מאז הוצאת הרישיון אינה משמעותית לאור הותק הקצר.

אוסיף כי מדובר באירוע מחודש יוני 2008, כאשר ותקו של הנאשם בנהיגה היה כשנה אחת בלבד.

הנאשם הורשע במספר העבירות הכולל שכרות, גרימת תאונה בקלות ראש, שבהן קבע המחוקק תקופת פסילת מינימום בעבירה של שכרות 24 חודשים, ובגין התאונה פסילת מינימום של 3 חודשים.

אינני מקבלת טענתו של ב"כ הנאשם באשר להתנהגות נורמטיבית של הנאשם בעת האירוע, ומפנה לקביעות עובדתיות שפורטו באריכות בהכרעת הדין.

המדובר בעבירות חמורות עם תוצאות קשות שרק בנס לא גבו חיי אדם.

לאחר ששקלתי את כל השיקולים הנ"ל, מצאתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים:

קנס

אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 2,000 ש"ח או  45 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם ב- 5 תשלומים שווים ורצופים החל מתאריך 1.1.12 ובכל 1 בחודש שאחריו. אם תשלום אחד לא ייפרע במועדו, יעמוד כל הקנס לפרעון מיידי.

הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שוברי תשלום.

פסילה בפועל

אני פוסלת את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של  30 חודשים בפועל, ללא ניכוי.

ריצוי הפסילה יחל ביום 29.1.12 שעה 12:00.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ