מדינת ישראל נ' קנפו(עציר) ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
24208-09-10
31.10.2010
בפני :
ציון קאפח

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. יוסף קנפו (עציר)
2. מרדכי כנפו (עציר)
3. אליעזר כלפון (עציר)
4. מוסא אלעוייוי (עציר)
5. סאלם אבו חבאק (עציר)
6. עלי טלאלקה (עציר)
7. אליעזר אליעז משה (עציר)

החלטה למשיב 7

החלטה למשיב 7

בקשה למעצר עד תום ההליכים.

נגד המשיב ביחד עם אחרים הוגש כתב אישום שעניינו עבירות על פקודת הסמים המסוכנים.

האישומים השני והחמישי הם המיוחסים למשיב ביחד עם משיב 1.

האישום השני מלמדנו כי המשיב סחר בקוקאין במשקל של כ 50 גרם נטו, בתיווכו של המשיב 1. האישום החמישי מצביע על עסקה נוספת של כ 50 גרם נטו.

אין מחלוקת לראיות וכך גם לא לגבי עילת המעצר שהינה סטטוטורית.

עובדה בולטת מזדקרת מהאישום החמישי. במהלך 24 שעות הצליח המשיב לארגן כמות נכבדה ביותר של סם, סם המצוי ברף הגבוה, ועל כן יש יד ורגל לדברי המשיב 1 כי משיב זה משמש כמחסן סמים. העובדה שהצליח לספק סם בכמות כזו ובהתראה של 24 שעות מצביעה על עיסוקו בסחר בסם מסוכן. כך הם גם פני הדברים באישום השני.

למשיב זה שתי הרשעות קודמות, כאשר האחרונה שבהם הינה, בעבירה של החזקת סם שלא לצריכה עצמית, הרשעה מחודש ינואר 2006 והוא נדון בין השאר לשישה חודשים מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות.

אין מקום וטעם להלאות את שירות המבחן בתסקיר מעצר משום שבימ"ש יכול בנסיבות מסוימות ובעבירות מסוימות לאמוד את מסוכנות המשיב הניצב בפניו. מי שעוסק בסחר בסם מסוכן יכול להמשיך ולעסוק במלאכה זו גם בחלופת מעצר. ראה גם לעניין זה בש"פ 1098/98 שם טוב נ' מדינת ישראל.

הכלל הוא כי רק חריגים שבחריגים ישוחררו לחלופת מעצר כאשר מדובר בעבירות של סחר בסם מסוכן.

אני ער לנסיבות האישיות אשר הועלו על ידי בא כח המשיב. לדאבון ליבי, המשיב עצמו לא היה רגיש דיו לנסיבותיו האישיות ומה לו כי ילין על האחרים.

סוף דבר, אני מורה על מעצר המשיב עד תום ההליכים המשפטיים.

ניתנה והודעה היום כ"ג חשון תשע"א, 31/10/2010 במעמד הנוכחים.

ציון קאפח, שופט

קרן/קלדנית התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>