מ"ת
בית משפט השלום כפר סבא
|
32372-10-10
17/10/2011
|
בפני השופט:
נאוה בכור
|
- נגד - |
התובע:
לירן ענבר
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
|
החלטה
1.בפניי בקשה לעיון חוזר בעניינו של המבקש, מהטעמים המפורטים בבקשה בהרחבה.
2.יצוין, כי בסיס הבקשה הינו התקדמות הדיון בתיק העיקרי הצפוי להסתיים ב-20/12/2011 עד לקבלת חוות דעת מטעם הממונה על עבודות השירות בטרם קביעת עונשו של המבקש.
יצוין עוד, כי כנגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית וגידול סם – כמפורט בכתב האישום שתוקן במסגרת הסדר הטיעון שבין הצדדים.
3.לטעמה של המשיבה – מהעולה מתסקיר שירות המבחן מספט' 11' נלמד כי המבקש צפוי לסיים את טיפול ההכנה שנקבע לו וזאת "בשבועות הקרובים" – באופן שאינו מלמד באופן החלטי על תוצאות הטיפול בבסיס דיווחו של שירות המבחן וזאת עד לקביעת עונשו של המבקש כנ"ל.
עם זאת, הסכימה המשיבה להקלה בתנאי השחרור שנקבעו למבקש באופן שיוכל לשהות בתום עבודתו או הטיפול בסידורים בליווי הערבים, וכי מעצר הבית הלילי יהא בין השעות 22:00 ועד 08:00 במקום בין השעות 20:00 עד 08:00.
4.לאחר שקילת חומרת כתב האישום מחד, ומאידך את המפורט על ידי ב"כ המשיבה – אני סבורה כי יש להידרש לעמדת שירות המבחן בנקודת הזמן הזו – וזאת בשים לב לעובדה כי הדיון בתיק העיקרי צפוי להתקיים אך בדצמבר 11' – וזאת בהתייחס להתקדמות הטיפול של המבקש, באופן הרלבנטי לבקשה בענייננו.
5.אין להתעלם מהנימוקים המשמעותיים בבסיס הבקשה וזאת כמפורט בסעיף 9 לבקשה – אך יש לבדוק במשורה את התקדמות הטיפול של המבקש בטרם הקלה נוספת בתנאי שחרורו מעבר למוסכם על ידי המשיבה.
6.נוכח כל האמור, נדחה הדיון לקבלת תסקיר מעצר עד ליום 1/11/2011, שעה 13:00, בפני שופט תורן בבית משפט השלום בכפר-סבא – ובתסקירו ידווח שירות המבחן על התקדמות הטיפול במבקש, וזאת בהמשך לתסקירו בתיק העיקרי מיום 25/9/11.
7.בהמשך להסכמה החלקית שבין הצדדים, יצומצם מעצר הבית הלילי בו שוהה המבקש אך בין השעות 22:00 ועד השעה 08:00.
בנוסף, יוכל המבקש לצאת לסידורים בתום עבודתו ו/או הטיפול בו במסגרת שירות המבחן וזאת בליווי אחד הערבים שנקבעו לשחרורו.
8.אם יפר המבקש תנאי מתנאי שחרורו – ייעצר מיידית ויובא בפני שופט תוך 24 שעות מעת מעצרו.
9.עותק הפרו' יישלח באופן מיידי לשירות המבחן לצורך עריכת תסקיר המעצר המשלים.
ניתנה והודעה היום י"ט תשרי תשע"ב, 17/10/2011 במעמד הנוכחים.
נאוה בכור, שופטת